zondag 25 september 2011

International dog show Maastricht... Jaws wordt Nederlands Jeugdkampioen :-))))


 

24 september 2011, de internationale hondententoonstelling in het Mecc in Maastricht. Een show die we zelden missen, omdat ze zo dicht bij huis is en er meestal een gezellige sfeer hangt. Dus ook dit jaar waren we van de partij, deze keer met Jaws. Het was een extra spannende dag, omdat Jaws nog maar 1 puntje (JCAC) nodig had om Nederlands Jeugdkampioen te worden! De Cane Corso's zouden er dit jaar gekeurd worden door keurmeester dhr. Giannone Salvatore uit België.

Om half negen arriveerden we in het Mecc, 8 Cane Corso's waren er ingeschreven waarvan 3 in de jeugdklasse reuen, de klasse waarin ook Jaws stond.
Aangezien we als eerste ras aan de beurt waren stonden we al om 10u in de ring. De keurmeester leek tevreden over Jaws, die zich van z'n beste kant liet zien. Ook de andere reuen deden het goed, het bleef dus erg spannend. Na het gangwerk van allemaal nog eens individueel bekeken te hebben viel het verdict... Jaws werd 1ste en daarmee ook Nederlands Jeugdkampioen!!!!! Na de keuring van de reuen in de intermediaire klasse (1) en de openklasse (1) werd Jaws terug in de ring geroepen voor het kiezen van de beste reu... ook hier werd hij achter bordje 1 geplaatst, en alsof dat nog niet genoeg was werd hij daarna ook nog beste van het ras!!! Daags nadien was ik jarig, en een mooier cadeau dan dit kon ik me niet wensen :-)
Wat absoluut het vermelden waard is dat deze keurmeester ruim de tijd nam om de honden te keuren en dat hij dit ook met veel passie en interesse voor ons ras leek te doen, super!
In Nederland is het gebruikelijk dat er een keurrapport geschreven wordt:

Beoordeling:

Seize mois, dans la fourchette de taille masculin, bien typé
les dents en changement, très légère prognatisme
tête de bon volume, ligne convergant, excellent proportion
ossature musculature pied
aller retour serre un peu
mouvement regulier, le dos plongeant
excellent caractère
1U JCAC/CAC/BOB

Jaws werd op heel korte tijd Nederlands Jeugdkampioen en nam de afgelopen maand deel aan de volgende shows in Nederland:
27/08, Rotterdam, 1U JCAC, 3 jeugdreuen aanwezig (keurmeester Mr. Igor Mioc, HR)
02/09, Leeuwarden, 1U JCAC, 6 jeugdreuen aanwezig (keurmeester Mr. van Raamsdonk, BE)
03/09, European dog show, 2U, 10 jeugdreuen aanwezig (keurmeester Mr. Bezzechi, IT)
24/09, Maastricht, 1U JCAC BOB, 3 jeugdreuen aanwezig (keurmeester Mr. Giannone, BE)

We zjin vanzelfsprekend heel tevreden en blij, maar veel belangrijker dan eender welk showresultaat ter werreld  is dat deze reu een gouden karakter heeft, en dat we het voorrecht hebben daar elke dag opnieuw van te mogen genieten :-D


Geen opmerkingen:

Een reactie posten