dinsdag 6 september 2011

Middelkerke, met Jaws, Iron, Bert en Mandy + bezoek van Wendy en Kai


               
   Middelkerke,
       13 & 14 
  augustus 2011
Net zoals vorig jaar hadden Bert en Mandy voor een weekend een huisje gehuurd in Middelkerke, aan de Belgische kust. Afgelopen zomer waren Nina en ik een dag te gast bij hen, dit jaar ging Jaws mee. Jaws en Iron zijn halfbroers, hebben beide Arek als vader. We hadden geen idee hoe beide reuen op mekaar zouden reageren, Iron (23 maanden) en Jaws (15 maanden) zijn beide erg stabiel van karakter, we verwachtten dan ook geen problemen tussen de heren.We vertrokken zaterdag 13 augustus in de ochtend, omdat een dag aan zee altijd vermoeiend is zou ik deze keer een nacht blijven slapen. Het weer zat niet mee, veel bewolking en regen onderweg maar een paar uurtjes na onze aankomst in Middelkerke begon het op te klaren. We hielden de mannen apart tijdens het naar binnen brengen van onze bagage en tijdens de wandeling op de dijk. Aangekomen op het hondenstrand gingen de riemen los en hadden ze de grootste lol samen. Iron was duidelijk Jaws' meerdere maar dat verhinderde hen niet te spelen, rennen en vliegen over het strand en in het water. Net zoals hun vader zijn ze gek van water zolang ze grond onder hun poten kunnen voelen, zwemmen zat er niet in ;-) Het was rustig op het strand, af en toe verschenen er andere honden, al dan niet aangelijnd maar de heren gedroegen zich voorbeeldig.


Zondagochtend hadden de broers een klein meningsverschil, en toen we hen 's middags vrij lieten op het strand waren de rollen duidelijk omgekeerd, deze keer nam Jaws de bovenhand maar ook dit gaf geen problemen, opnieuw hadden ze een hoop plezier en vloog het zand ons om de oren. De combinatie honden, zee en zand levert natuurlijk prachtige foto's op, een kleine selectie van het grote aantal foto's wil ik graag hier al delen, meer volgt later op onze website.


Namiddag had ik afgesproken met Wendy, het baasje van Kai (zoon van Arek en Vendetta en dus ook een halfbroer van Jaws). Ze wonen redelijk dichtbij de kust en deze gelegenheid was dus uitstekend om mekaar terug te zien. Kai is in uiterlijk een kopie van Kobra, in de mannelijke vorm. Omdat hij nog jong is beperkten we het spelen van beide broers tot een half uurtje, prachtig om te zien. Wat een heerlijk stabiele en gehoorzame pup, mijn complimenten aan het adres van Wendy hiervoor! Twee dagen aan zee gingen veel te snel voorbij, Jaws gaf geen kik in de wagen onderweg naar huis... helemaal moe en voldaan van twee dagen plezier en aandacht voor hem alleen.
Thanks Mandy en Bert voor dit super weekeinde!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten