dinsdag 6 september 2011

Jaws schittert!!!Zo rustig als de eerste helft van 2011 was op vlak van shows, zo druk waren de afgelopen weken, met op 21 augustus de nationale Cane Corso clubshow, Rotterdam op 27 augustus, Mons op 28 augustus, de CAC-show in Leeuwarden op 2 september en de Europese honden tentoonstelling in Leeuwarden op 3 september.Na een pauze van 7 maanden, omdat Jaws nog aan het uitzwaren was en omdat we het zelf ontzettend druk hadden met de pups, schreven we hem voor het eerst weer in op de Raduno Allevatori in Nederland. Keurmeester en rasspecialist Mariano Di Chicco uit Italië plaatste hem 1ste met een uitmuntend in een groep van 13 reuen, Jaws was op dat moment 13 maanden oud. Een memorabel moment!


  

Na de Raduno volgde Luik, een thuismatch voor ons. Jaws stond er alleen in de jeugdklas en werd dus vanzelfsprekend eerste, met een uitmuntend, onder keurmeester Roger Vanhoenacker uit België.


Na een maand zonder shows volgden de drukke maar succesvolle weekends elkaar op. Met als eerste de nationale Cane Corso clubshow in Hensies met als keurmeester Gabriele Dondi uit Italië, net 15 maanden geweest stond Jaws voor het eerste in de intermediaire klas en werd daar 1ste met een uitmuntend van 4 reuen.

Een week later stond Rotterdam op het programma, met als keurmeester Igor Mioc uit Hongarije, en werd Jaws in de jeugdklas 1ste met een uitmuntend en het JCAC, 4 reuen in zijn klas.
Daags nadien ging het richting Mons, waar ik eigenlijk had ingeschreven om trachten Nina haar laatste punt te halen voor het Belgisch kampioenschap. Omdat het inschrijfgeld meeviel ten opzichte van andere shows schreef ik Jaws ook in, deze keer in de intermediaire klas. Nina werd derde met een zeer goed in openklas, Jaws stond alleen in zijn klas en moest het later opnemen tegen de nr 1 reu van de openklas. Hij won en behaalde zijn eerste CAC (kampioenschapspunt), hij werd eveneens beste van het ras, keurmeester was dhr. Meeremans uit België. 
Als afsluiter van een drukke periode trokken we het weekend daarna naar Leeuwarden, voor de grote Europese hondententoonstelling waar we al lange tijd naar uitkeken. Jaws, net geen 16 maanden oud stond voor beide shows ingeschreven in de jeugdklas. Tijdens de nationale CAC-show op vrijdag waarvoor in totaal 28 honden ingeschreven waren werd Jaws 1ste met een uitmuntend van de 6 aanwezige reuen in zijn klasse, en haalde zo zijn tweede JCAC :-)


Daags nadien, tijdens de Europese show waarvoor 57 honden ingeschreven waren (14 waarvan 10 aanwezig in de jeugdklasse reuen) werd Jaws 2de geplaatst met een uitmuntend, en werd hij zo 'vice Europees jeugdkampioen 2011'!!!


 
Tijdens het schrijven van dit blogbericht zit ik nog steeds op een roze wolk :-) Het begint erop te lijken dat Jaws in de voetsporen van zijn vader Arek zal treden, al is hij met z'n 16 maanden nog erg jong om met zekerheid wat over te zeggen. Deze reu heeft vanaf het moment dat hij op de wereld kwam een heel speciaal plekje in onze harten, ongeacht met welk resultaat hij uit de ring komt. Komend najaar staan Maastricht, Dortmund, Den Bosch en Luxemburg nog op het programma. Mindere resultaten als die van de afgelopen maanden zullen ongetwijfeld nog volgen, de tijd om je hond zo goed mogelijk voor te brengen in de ring is slechts kort en verder ben je overgeleverd aan de smaak en kennis van de keurmeester en aan de concurrentie. Net dat maakt het allemaal zo onvoorspelbaar en spannend. We blijven in elk geval met beide voetjes op de grond en zijn benieuwd naar wat de toekomst ons zal brengen. De hond die ik na afloop mee naar huis neem zal altijd mijn zelfde maatje zijn waarmee ik de ring ben ingegaan... geen enkel showresultaat dat daar wat aan zal kunnen veranderen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten