dinsdag 6 september 2011

De European dog show 2011 in Leeuwarden: Jaws wordt Vice Junior European Champion

2011... het jaar waarin zowel de world dog show (Parijs) als de european dog show (Leeuwarden) op aanvaardbare afstand van onze thuishaven zouden doorgaan. Jaren naar uitgekeken, lang op voorhand zitten nadenken over welke honden we dan zouden kunnen inschrijven, en voor we het wisten was het zover! In Parjis waren we enkel aanwezig als bezoekers, zonder honden dus, maar voor Leeuwarden schreven we Jaws in, die zou dan net geen 16 maanden oud zijn en kon dus nog deelnemen in de jeugdklas.
De CAC-show zou op vrijdag doorgaan (keurmeester dhr. Van Raamsdonk), de Europese show op zaterdag (keurmeester dhr. Bezzechi). We schreven Jaws al in in het voorjaar en zaten nog even te twijfelen of we ook Kobra zouden inschrijven, wat we uiteindelijk niet deden. Ze zou dan net oud genoeg zijn voor de puppyklas, maar het inschrijfgeld voor beide shows met 1 hond was al hoog genoeg. Onze vrienden Bert en Mandy schreven ook Iron in, een zoon van Arek en Fjurdy en tegelijk met de inschrijving reserveerden we een chalet in het dorpje Terherne dat op zo'n 20 minuten van de WTC expohallen in Leeuwarden gelegen is.

Het voorjaar ging voorbij, en ook de zomermaanden waren voorbij voor we het goed en wel in de gaten hadden. Met de clubshow en de shows in Rotterdam en Mons had Jaws een vrij drukke showkalender voor we naar Leeuwarden zouden vertrekken. 


Donderdagmiddag 1 september vertrokken we, met de nodige stops voor de honden onderweg stonden we in minder dan 4 uren in Terherne. Friesland, heel erg apart maar wel mooi, lijkt soms wel alsof je in een sprookje terecht gekomen bent. En water... overal is er water, ook al kan je het niet zien, het is nooit veraf.
Onze chalet en de locatie waren prachtig, na het uitpakken van de bagage genoten we dan ook nog zo lang mogelijk van het mooie weer vanop ons terras. 
Vrijdagochtend vertrokken we tegen half 8 naar Leeuwarden, 28 Cane Corso's waren ingeschreven voor de CAC-show en ik kon amper wachten om te zien wie er zouden zijn. Net zoals in Parijs was het er overweldigend groot, gelukkig met meer vrije ruimte tussen de ringen dan in Parijs het geval was. Eén hal was volledig gevuld met kraampjes met allerlei hondenspullen, van kleding voor honden tot professionele looopbanden. De meeste Cane Corso mensen zaten samen, we waren pas als laatste ras aan de beurt maar de dag ging eigenlijk nog te snel voorbij. Omdat je het vaker ziet op grote shows als deze had ik voor deze keer twee mantelpakken voorzien, helaas vergat ik dat 's ochtends in onze chalet. Er was meer dan tijd genoeg om heen en weer te rijden en het te gaan ophalen maar het leek me beter dat Aloïs deze keer Jaws zou voorbrengen, zo kon ik hem zelf ook eens in de ring zien. De concurrentie was niet van de minste, Jaws stond in de klas met honden uit Italië, Rusland, Servië en Nederland. Hij deed het voortreffelijk, bleef in de selectie en werd eerste!!! Kippevelmoment... met moeite slaagde ik er in nog wat foto's te maken ;-) Later moest hij nogmaals de ring in tegen de winnende reuen van de oudere klassen voor het CAC en RCAC, hier werd hij niet geplaast maar we zijn meer dan tevreden met zijn JeugdCAC, het tweede na Rotterdam een week eerder!
 
Na de show was het tijd om wat te ontspannen en na te genieten van de overwinning. 's Avonds zouden we gaan uiteten bij de Griek in internationaal gezelschap, helaas viel dat op het laatste moment in het water omdat ik de gsm niet meegenomen had onderweg naar daar, en we aan de andere kant van de parking om mekaar stonden te wachten :(
Zaterdagochtend... tegen 7u waren we al onderweg naar Leeuwarden, deze keer mét kledij voor de show ;-) Ikzelf een stuk zenuwachtiger dan de dag ervoor, omdat ik deze keer wel zelf de ring in zou gaan. Het aantal ingeschreven Cane Corso's was 57, een paar hiervan waren afwezig. 14 reuen waren ingeschreven in de jeugdklas reuen, waarvan 4 afwezig wat betekende dat Jaws met 9 andere reuen in de ring zou staan. Het was een stuk drukker rond onze ring, naast de bekende gezichten van de dag ervoor waren er nog een heleboel andere bijgekomen. We zouden deze keer vrij vroeg aan de beurt zijn, enkel de Mastino's (20 stuks) waren voor ons aan de beurt. Deze keer waren er ook een paar baby's en puppy's ingeschreven, daarna was het de beurt aan ons. Jaws stond goed, liep goed en maakte een goede indruk. Naarmate de keuringen vorderden en de keurmeester aan een eerste selectie begon, begonnen de zenuwen door mijn lijf te gieren ;-) Absurd eigenlijk, want het gaat er niet anders aan toe dan op een andere show! Het grote internationale gezelschap rond de ring, de belangstelling en de te verdienen titels zorgden wel voor net wat meer spanning dan anders. Jaws bleef in de selectie, na heel wat rondjes en heen en weer lopen stond hij samen met nog 3 andere reuen, de spanning was om te snijden. Jaws werd 2de, met een uitmuntend en is daarmee 'Vice Europees jeugd kampioen'. Een ontzettend mooi moment, en al is het ergens wel sneu dat je net naast bordje nummer 1 grijpt, het gevoel om 2de te eindigen van een grote groep honden op een show als deze is en blijft onbeschrijflijk!

Wat net zo mooi was als het resultaat van Jaws, waren de complimenten over hem, op internationaal vlak van zowel Cane Corso fokkers als eigenaren. En wat zeker het vermelden waard is dat zijn gedrag binnen en buiten de ring voortreffelijk was, zoals altijd heel erg stabiel en onverstoorbaar :-)
De sfeer tijdens deze twee dagen show was heerlijk, het leek wel 1 grote internationale Cane Corso familie... ik heb wel ooit anders meegemaakt ;-)
Complimenten ook voor de keurmeester dhr. Giulio Bezzechi uit Italië, die ruim de tijd nam voor het keuren van de honden en dit met veel toewijding deed. Toen alle CC's gekeurd waren riep hij de alle winnaars nog eens samen in de ring voor een ererondje en een foto samen.

Links: Giagià, Europees Kampioen 2011 en Best of Breed
(eigenaar Mariano Di Chicco)
Beneden: Frida San Diego D.W., Europees Kampioen 2011
(fokker S. Bajerova)

 

 Iron van Bert en Mandy nam deel in de openklas waar op beide dagen 6 reuen in de ring stonden, hij werd prima voorgebracht door Bert en behaalde op beide dagen een ZG (zeer goed). Fokkers die onder andere aanwezig waren op dit evenement waren: Eric de Vries van kennel Chiaro E Tondo (Nederland), Mi Leng Chang en Gretha Ruitenberg van kennel Del Montagna Oro (Nederland), Mariano Di Chicco van kennel della Porta Dipinta (Italië), Simona Tanzarella van kennel del Rosso Malpelo (Italië), Audrey Guerin en Jonathan Mary-Joseph van kennel des Dunes des Sages (Frankrijk), Ilona en Alex Kravt van kennel Maxento (Finland), Sussi Johansson van kennel Hägnatorpets (Zweden), Oksana Fedotova van kennel Solo Prima (Siberië-Rusland), Emilia Gaidukova van kennel dinastii chempionov (Rusland), Sarka Bajerova van kennel of Bajer (Tsjechië) en verder nog een aantal andere eigenaren en/of fokkers uit Nederland, Duitsland, Servië en Rusland.De winnaars van de European dog show 2011:Europese kampioenen:
Giagiá (Chèno x Diana), fokker: F. Foti / eig. M. Di Chicco
Frida San Diego D.W. (David x Claudia Corso of Bajer), fokker: D. Wilczek / eig. M. Kramarova


Vice Europese kampioenen:
Centr of Attraction iz Dinastii Chempionov (Ciceron iz DC x Highlife Silva iz SA), fokker: E. Gaidukova / eig.: S. Pankzatova)
Stealth hollyhead Gorgona (Hunter x Habiba), fokker: U. Perestoronina, eig.: A. Sidorov


Europese jeugd kampioenen:
Freeman Morgan des Dunes de Sages (Ubo Goss x Odessa degli Elmi), fokker&eig.: A. Guerin & J. Mary- Joseph)
Choose Corso of Bajer (Negro Corso of Bajer x Lolita Corso of Bajer), fokker: S. Bajerova / eig.: M. Baranova

Vice Europese jeugd kampioenen:
Jaws dei Molossi d'Eburon (Arek de la Horde du Bois des Centaures x Rothorm Jy Dream Million Dollar Baby), fokker&eig.: K. Chtuka
Chiaro E Tondo Violetta Virginia (Federico dei Re di Roma x Chiaro E Tondo Cayu Virginia), fokker&eig.: E & J De Vries-Buitenweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten