zaterdag 22 oktober 2011

Jaws op de Bundessieger + Nationale show te Dortmund

Afgelopen weekend waren we met Jaws op show in Dortmund. Onze eerste show in Duitsland, dit land accepteerd geen honden met gecoupeerde staart, vandaar dat we Arek er nooit hebben kunnen showen.

Om 4u 's ochtends liep de wekker af, de keuring van de Cane Corso's begon al om 9u dus werden we tegen 7u in de Westfalenhallen verwacht. Er waren 18 Cane Corso's ingeschreven, afkomstig uit Duitsland, Nederland en Hongarije. België werd vertegenwoordigd door Jaws. De keurmeester was Dhr. Hans Wiblishauser uit Duitsland zelf. In Jaws' klasse (jeugd) stonden 4 honden, Jaws werd derde. Teleurstellend was het gebrek aan interesse van de keurmeester, die meer tijd spendeerde aan het praten met de aspirant keurmeester die bij hem stond dan aan het bekijken en keuren van de honden. Desondanks was het een fijne dag, met veel tijd om bij te babbelen met een aantal Nederlandse exposanten, en met Krisztina en Marcello uit Duitsland. Hun teefje behaalde een verdiende eerste plaats in de jeugdklasse en werd dus 'jügend Bundessieger'. Namiddag zochten we ons hotel op om daar wat slaap in te halen, ook Jaws bevond zich al gauw in dromenland :-) 's Avonds tijdens het diner in het hotel gedroeg hij zich voortreffelijk, zo rustig zelfs dat de ober hem niet zag liggen en bijna over hem struikelde tijdens de bediening ;-)
Op zondag was er de Nationale show, dit keer werden de Cane Corso's gekeurd door dhr. Horst Kliebenstein uit Duitsland, er waren 12 Cane Corso's aanwezig, waarvan 3 in de klasse van Jaws. Net als zaterdag deed hij het uitstekend in de ring. Naast dhr. stonden er nog twee aspirant keurmeesters in de ring, en er werd ruimschoots de tijd genomen om te keuren. Jaws werd 1ste, en behaalde dus een VDH jeugdpunt (JCAC). Indien het behalen van het Duits jeugdkampioenschap van Jaws onze ambitie zou geweest zijn hadden we sowieso eerder in Duitsland moeten showen, aangezien Jaws volgende maand 18 maanden wordt en dan dus niet meer in de jeugdklasse kan deelnemen ;-) Ook Barbarella van Krisztina en Marcello werd 1ste in de jeugdklasse teven.Keurrapport Bundessieger, door dhr. Wiblishauser:
17 Monate alter, grosse Rüde
Fang im Verhältnis zum Oberkopf etwas lang mit Zangengebiss
gute Brusttiefe und -breite


Keurrapport Nationale Ausstellung, door dhr. Kliebenstein:
gross, substanzvoll, vorzüchlicher Kopf mit schönen Stirnabszatz, korrekten Fang und dem geforderten knappen Vorbiss
kräftiger, trockener, schön aufgezetzter Hals
sehr guter Widerrist
Rücken ganz leicht ansteigend - hervorgerufen durch die ausreichend gewinkelte Hinterhand
breite, tiefe Brust
parallel und raumgreifend in der Bewegung
gut geschlossene Pfoten


Na nog wat foto's gemaakt te hebben vertrokken we terug richting België, alweer een ervaring rijker :-)
Het volledige fotoalbum kan u hier bekijken: http://jalbum.net/a/1064536/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten