zondag 30 oktober 2011

24 oktober, Jaws op wandel met de roedel van Noraida en Chantal

De dag na de dogachtigenshow was ik vrij en stond het bezoek van Noraida en Chantal uit Nederland gepland. Zij zouden samen met hun honden een week in de Ardennen doorbrengen, en de eerste dag van hun vakantie hielden ze halt bij ons in Tongeren :-)

Noraida is eigenaar van de Cane Corso's Denzell, Jersey en Phoenix, Chantal's roedel bestaat uit de Cane Corso's Meloen en Druif, en de kruisingen Peach, Kiwi en Tjoep. Het was een heerlijk zonnige herfstdag en na een hele tijd gezellig babbelen en het tonen van mijn roedel, trokken we de velden in voor een wandeling met de honden. Ik nam enkel Jaws mee en was benieuwd hoe hij zou reageren in een vreemde roedel honden, zowel teven als (gecastreerde) reuen. Eens op de veldweg aangekomen gooiden we de hele bende los, en... het ging uitstekend! Er viel geen enkele grom of snauw, Jaws was onder de indruk van zo'n grote groep vreemde honden en vond vooral Tjoep, de kleinste van de bende heel erg interessant. Maar ook met de andere honden ging het prima en werd er heel wat afgespeeld, hetgeen hele mooie foto's opleverde waarvoor dank aan Chantal en Noraida.

Prachtig om te zien hoe hun beide roedels met mekaar omgaan en wat voor sterke band ze stuk voor stuk hebben met hun baasje... veel hondeneigenaars kunnen hier wat van leren! En Jaws' gedrag in en omgang met een voor hem compleet vreemde roedel.... zo heerlijk relaxed en stabiel... dat maakte me minstens zo trots als zijn showresultaten van de afgelopen maanden!!!

1 opmerking:

  1. He Katja,

    Mooie tekst en fotoreeks!! Bedankt voor de complimenten ;)... De wandeling was te gek en het weertje was heerlijk!! Bedankt voor je gastvrijheid en de lekkere vlaai :D. Jaws deed t geweldig en wat een heerlijke reu!! Ben helemaal verliefd op hem ;). Dikke knuffel aan je roedel en misschien wel tot snel!!

    Liefs Norai

    BeantwoordenVerwijderen