donderdag 10 november 2011

Luxemburg International Dog Show, 6 november 2011Op zondag 6 november waren we met Jaws aanwezig op de grote hondenshow in Luxemburg die 2 keer per jaar gehouden wordt. Een show die we sinds 2007 geen enkele keer gemist hebben, uitgezonderd dit jaar in maart omdat ik toen in Moskou verbleef. Zoals altijd het geval is op deze show was het weer een aangename reünie met oude bekenden en kennismaking met nieuwe mensen uit de Cane Corso wereld.

Jaws , net geen 18 maanden oud stond zondag voor de allerlaatste keer in de jeugdklas. Naar gewoonte was deze klasse ook deze keer de grootste, met maar liefst 9 reuen! Ons ras werd deze keer gekeurd door dhr. Van den Bosch Staf uit België, voor wie het de eerste keer was dat hij de Cane Corso keurde. Vanwege het grote aantal werd de klasse waarin Jaws stond in 2 gesplitst, Jaws was als laatste aan de beurt en werd 4de geplaatst met een uitmuntend!

De drukte rondom de ring was enorm en de interesse van bezoekers in het ras groot. Het merendeel van de ingeschreven Cane Corso's was afkomstig uit Frankrijk, overige kwamen uit Duitsland, Portugal, Nederland, Servië en Duitsland. In België gefokt en met Belgische eigenaar vertegenwoordigde Jaws als enige België. 


Net zoals eerder dit jaar in Parijs maakte Iasmin da Quinta de Quires een grote indruk op me. Deze in Portugal gefokte (en wonende) teef werd eerder dit jaar in recordtempo Italiaans kampioen en werd op deze show ook Luxemburgs kampioen. Wat een uitstraling, haar in de ring te zien staan en lopen is een streling voor het oog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten