zondag 25 december 2011

Brussels Dog Show

Brussels Dog Show, de grootste show van België en ook de laatste van het jaar. De Cane Corso's werden gekeurd op zaterdag 17 december, in eerste instantie zou mevr. Reyniers Rita hen keuren maar zij werd wegens ziekte vervangen door dhr. Roosenboom Piet, die het ras al vele malen eerder keurde.
Er waren 22 Cane Corso's ingeschreven, het grootste aantal was afkomstig uit Nederland, daaropvolgend België en Frankrijk.

Jaws was ingeschreven in de intermediaire klasse, samen met een reu uit Nederland. Hij werd eerste geplaatst met een uitmuntend als kwalificatie en werd later nog eens in de ring verwacht voor de verkiezing van beste reu.

Beste reu en dus ook Belgian Winner werd de reu uit de kampioensklas, Guardiano Degli Angeli CaLudo, een fawnkleurige reu uit Nederland die eigendom is van Anita en Wouter Giskes. Wouter en Anita die in Leeuwarden wonen, logeerden dat weekend bij ons en hadden Ludo ingeschreven in de hoop z'n laatste internationale punt te behalen... hetgeen hen ook lukte wat maakt dat Ludo nu ook Internationaal Kampioen is! Anita en Wouter, nogmaals gefeliciteerd: het is jullie van harte gegund!Jaws deed het uitstekend in de ring (baasje ook...van horen zeggen ;-) ). Uit z'n enthousiasme in de ring blijkt dat een maand zonder shows hem goed gedaan heeft! Er was veel interesse in het ras, de drukt rondom de ring was dan ook groot en ook na de keuring werden we regelmatig benaderd door geïnteresseerden. Ook Kathleen, de toekomstige co-eigenaar van een pup van bij ons kwam een kijkje nemen!Ook aan gezelligheid was er geen gebrek! Nathalie en Christophe, die 's ochtends zo lief waren om 3 benches voor ons vrij te houden hadden een koelbox vol drank en hapjes meegebracht, en 's namiddags na de keuring verbroederden de Vlamingen dan ook met een aantal van de in Brussel aanwezige Nederlandse Cane Corso fokkers! Een bewijs dat het -ongeacht de uitslagen- ook zo kan en dat er niet altijd afgunst en nijd moet heersen :-)Brussels Dog Show was voor ons een mooie afsluiter van het fantastische showjaar dat 2011 was! We kijken nu al uit naar wat 2012 ons zal brengen!
Thanks Wouter & Anita voor de geweldig mooie foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten