maandag 26 december 2011

Anita en Wouter te logeren, en een prachtige EyeDea photoshoot van onze honden
Een week voor Kerst hadden we vrienden uit Leeuwarden te logeren. Anita en Wouter Giskes zijn ook fokkers van de Cane Corso en hebben momenteel 3 honden: Mila, Ludo en Beretta. 

Anita en ik kennen mekaar al jaren van op show en fora en hadden een paar maanden geleden al een gezellige dag op show in Dortmund. Onze ideeën, meningen en ook smaak van honden komen heel vaak overeen en het kon dan ook niet anders dan dat het een heel geslaagd weekend zou worden!
Op zaterdag zouden we samen naar Brussels Dog Show gaan, wij met Jaws en zij met Ludo en Beretta.
Ludo die al Nederlands Kampioen was had nog 1 internationale punt (CACIB) nodig buiten Nederland en Duitsland om Internationaal Kampioen te worden. Om dit punt te behalen moest hij in Brussel beste reu worden, niet makkelijk aangezien er 22 Cane Corso's ingeschreven waren. Onze Jaws werd beste reu in intermediaire klas en moest het daarna opnemen tegen Ludo die 1ste was in de kampioensklas en de Franse winnaar van de openklas. Ludo haalde het, en werd alzo Belgian Winner en Internationaal kampioen!!!
En hoe graag we zelf ook met Jaws in deze prijzen gevallen waren, we waren ontzettend blij voor Anita en Wouter en deelden de rest van de dag en het weekend in hun feeststemming, het is hen van harte gegund met hun mooie reu!

Anita is naast fokker ook professioneel fotografe. Haar reportages zijn keer op keer schitterend en winnen ook steeds meer aan bekendheid, het was dan ook al lang mijn wens om eens een fotoshoot te laten maken van onze honden. Een een paar dagen voor het weekend polste ik bij haar of het mogelijk was de studio mee te brengen. Omdat ze met de kleinere wagen kwamen én 2 honden + bagage bij zich hadden was dit niet mogelijk en werd er afgesproken om in het voorjaar een shoot te doen. Groot was dan ook mijn verbazing toen ze me bij aankomst vertelde dat ze een verrassing voor me hadden... de studio!!! Lieve Wouter had zodanig zitten puzzelen met de fotospullen en bagage dat alles nét in de wagen pastte :-)))))


Na de fijne zaterdag op show en een rustige zondagochtend werd de studio opgebouwd in ons huis en even later konden we eraan beginnen. Zowel Anita als ik waren nog steeds wat sloom van de dag ervoor op show (altijd heel vermoeiend) maar dat mocht de pret niet drukken! Alle honden werden gefotografeerd, sommige met mij erbij, anderen alleen. Vooral Arek, Jaws en Mauri waren heel erg relaxed in de studio en gingen uit zichzelf poseren ;-) Vendetta was moeilijker, zij komt ook het beste tot haar recht op foto's die buiten gemaakt worden en Drago, die normaal gezien erg fotogeniek is was met geen mogelijkheid stil te krijgen... die hond heeft dynamiet in zich ;-) Maar allemaal staan ze er prachtig op, ik heb 2 albums gemaakt met een selectie van in totaal bijna 100 foto's, de linken naar deze albums kan je onderaan dit blogbericht terugvinden.
Ik stond versteld van het intense van zo'n fotoshoot: de honden op de juiste plek krijgen en houden, aandacht trekken maar niet overdreven want dan verlaten ze hun plekje... dit alles was zowel voor mij als de honden nieuw maar dankzij Anita verliep alles vlot.
Nog geen week later ontving ik de foto's... het resultaat is prachtig! We zijn Anita heel erg dankbaar voor deze geweldig mooie foto's, ze is simpelweg de beste en we bevelen haar dan ook aan aan iedereen die graag eens professionele foto's van z'n viervoeters wil laten maken!
Kortom, een heel geslaagd weekend dat voor herhaling vatbaar is :-)

Links:
EyeDea fotografie
Italian Guardian Cane Corso Italiano
Studiofoto's by EyeDea part 1
Studiofoto's by EyeDea part 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten