maandag 13 juni 2011

Raduno Allevatori in Nederland - een topdag!
Zaterdag waren we aanwezig op de Raduno in Nederland, het grootste Cane Corso evenement in de Benelux. Keurmeester van deze Raduno was Mariano Di Chicco uit Italië, FCI keurmeester en zelf fokker van de Cane Corso (kennel della Porta Dipinta)
Het stond al van in het begin vast dat we zouden gaan, met wie was nog de vraag ;-) Uiteindelijk werden dat Jaws, Nina en Kobra. Drago ging mee als bezoekershond en trok heel wat aandacht, ik heb lang zitten twijfelen om hem al dan niet in te schrijven maar uiteindelijk besloten deze keer over te slaan en hem  eerst eens rustig te laten uitgroeien (idem voor Juno).  Grappig was dat de keurmeester buiten tijdens de pauze verbaasd vroeg waarom hij niet geshowd werd ;-)

De locatie was dezelfde als vorige keer, het dogcenter in Zaltbommel. De show zou in eerste instantie buiten doorgaan, maar vanwege de voorspelde kans op regen werd er gekozen voor de binnenhal. Jammer, want buiten is prettiger voor honden en baasjes, met meer licht en lucht en de kans om allemaal rustig samen te zitten. Een juiste beslissing bleek, toen er 's namiddags een regen- en hagelbui boven het dogcenter plaatsvond! Aan goed gezelschap was er deze dag geen gebrek, Cindy reed gelijk met ons naar Nederland en Hill was bij onze aankomst al aanwezig en had gelukkig plaats gehouden voor onze benches :-) Ondanks de drukte ben ik er toch in geslaagd een heleboel mensen te spreken, mensen die ik van vroeger ken (van fora en de periode dat ik Arek frequent showde in NL) maar ook voor mij nieuwe gezichten, super was dat! Hill maakte meer dan 200 foto's van deze dag, een selectie hiervan staat in dit album:
Zowel Hill als Cindy bleven tot na de keuring van Jaws, bij de eerstvolgende gelegenheid klinken we samen nog eens na op deze mooie dag :-)

Naast onze eigen honden waren ook Jaenova, Jaidy en Jekyll ingeschreven, dochters en zoon van Nina en Castellano, en Kryptonite (zoon van Vendetta en Arek). Voor alle baasjes van deze honden was het de eerste keer dat ze in de ring stonden met hun hondje en dat ging hen goed af!
Hun resultaten (B staat voor belovend, VB voor veelbeloven, U voor uitmuntend)
Jekyll dei Molossi d'Eburon: 3B - puppyklasse reuen
Jaidy dei Molossi d'Eburon: 3B - puppyklasse teven
Jaenova dei Molossi d'Eburon: 2B - puppyklasse teven
Kryptonite dei Molossi d'Eburon: VB- babyklasse reuen
Innocenti: 2U - intermediaireklasse reuen (Innocenti is een zoon van Arek en Emmy -fokker Mireille Vrolijks- eigenaar van Innocenti is Larissa Granacher uit NL)
Proficiat aan alle baasjes en hun hondjes!!!Ook Judge (Arras) en Jupiter (Jake) kwamen deze dag langs met hun baasjes, heerlijk om hen na maanden weer eens te kunnen knuffelen en bij te babbelen met hun eigenaars, al had ik daar liever meer tijd voor uitgerokken wat helaas niet mogelijk was vanwege de drukte van het showen, maar die achterstand halen we later dit jaar wel in :-)


Dan de resultaten van onze eigen honden... die deze dag nog mooier maakten dan hij al was!!!!
Kobra (dochter van Vendetta en Arek) stond voor de allereerste keer in de ring, in de babyklasse tesamen met 8 andere teefjes (als één van de jongsten), ze kreeg lovende commentaar en werd 2de geplaatst met een veelbelovend :-)))) Het bordje waarvan ik eerder tijdens het lopen met Kobra door de ring het bijhorende plaatje met medaille wegschopte (een typische actie voor mij LOL).
We zijn enorm trots op onze kleinste die zich redelijk goed liet neerzetten en die al net zo trots als papa en mama door de ring paradeert ;-) Extra speciaal is dat mama Vendetta op de vorige Raduno in oktober tot beste teef van de show verkozen werd!!!


      

 
Voor Nina was het de eerste show sinds haar nestje, ze stond in de openklasse teven samen met 15 andere teven, ze liet zich goed voorbrengen maar ik miste haar enthousiasme tijdens het lopen, Ze kreeg een uitmuntend als beoordeling, raakte door de eerste selectieronde maar werd  niet geplaatst.

           


Dan onze Jaws, die ingeschreven was in de jeugdklas tesamen met 14 andere reuen. Net zoals in andere grote klassen werden we opgesplitst om later weer allemaal samen in de ring te komen. We waren als derde aan de beurt en Jaws leek er tijdens het wachten niet veel zin in te hebben. Aan de beurt gekomen liet hij zich toch goed neerzetten, de commentaar was lovend en de beoordeling heel erg duidelijk. Meer dan tevreden verlieten we de ring. Een tijdje later waren alle jeugdreuen gekeurd en moesten we terug de ring in. De eerste selectie vond plaats en daar zaten we bij! Vele rondjes lopen om het gangwerk te tonen, honden terug in stand zetten zodat de keurmeester hen opnieuw goed kon bekijken en betasten, het ene wisselde het andere af tot we uiteindelijk nog met 4 overbleven. Onnodig te vertellen dat de spanning bij allevier de overblijvers toenam, hetgeen ook duidelijk te zien is aan mijn gezicht op de foto's ;-) Nummer vier werd geplaatst en we gingen weer over tot herhaaldelijk lopen en laten keuren, ook buiten de ring steeg de spanning ;) Tijdens het laatste rondje werd nummer 3 er uitgepikt... nr 2... en werden Jaws en ik achter bordje 1 geplaatst!!!!! Wauw, wat een ontlading, wat een onbeschrijflijk gevoel :-))) Winnen is sowieso bijzonder, Jaws is onze eerste zelfgefokte hond en dat maakt zo'n mooie prestatie extra speciaal!

        


Hierna werden de reuen van de interemediare, open en kampioensklas nog gekeurd en kwamen de nummers 1 van alle groepen nog eens samen in de ring voor het kiezen van beste reu van de dag. Winnaar van openklas was een imposante reu, winnaar kampioensklas was Multi kampioen Cesare uit Hongarije een prachtige reu naast wie ik 4 jaar eerder al eens stond tesamen met Arek, voor dezelfde competitie. Een hele eer om op deze Raduno opnieuw naast hem te staan, deze keer met een zoon van Arek.

                                                  
     Cesare werd terecht verkozen tot beste reu en even later ook tot beste van het ras.


Het russische teefje Timoniere´s Love iz Dinastii Chempionov (kortweg Domina) van Krisztina en Marcello uit Duitsland, werd verkozen tot beste teef van de show, een terechte overwinning voor deze prachtige Cane Corso.
De beoordelingsrapporten van onze honden:
Kobra dei Molossi d'Eburon / class 3-6m / F
Classification: 2
Qualification: Very Promissing

General characters:
correct type female, medium build for age
good head
nice eyes
good movement, shoulder, good front/back
good chest

Saxellum Nina / class from 15m / F
Qualification: Excellent
General characters:
good size, correct profile, scull too round
underchin too straight, good front, chest, topline
good balance and bodyshape, legs too short

Jaws dei Molossi d'Eburon / class 9-18m / M
Classification: 1
Qualification: Excellent / Best youthmale /3rd best male in show
General characters:
excellent movement, good size, good chest, good arm, front
excellent teeth, correct muzzle/scull
excellent neck, good head profileOnze complimenten aan eenieder die geholpen heeft dit evenement te organiseren en aan de keurmeester die ruim de tijd nam om de honden te keuren en daarnaast ook duidelijke uitleg gaf over de plus- en minpunten van de deelnemende honden, TOP!

De volledige lijst met resulaten is te vinden op de website van de raduno: http://www.canecorsoraduno.com/radun%2011%20juni%202011%20de%20uitslagen.htm
De complete fotoslideshow komt later deze week online.Geen opmerkingen:

Een reactie posten