zaterdag 4 juni 2011

Just Jack...

'Just Jack' is eigenlijk geen correcte titel voor dit blogbericht, want het is niet zomaar 'gewoon Jack'... Jack dei Molossi d'Eburon is een zoon van Arek en Mauri en dus een broertje van onze Jaws. Jack woont bij Tom en Ciska in Tiegem, West-Vlaanderen, en leidt daar een prachtleventje. Net een jaar geweest, 52kg wegend en een mooi zwaar hoofd... deze kerel maakte heel wat indruk op me toen ik hem afgelopen donderdag voor het eerst sinds z'n vertrek hier terugzag. De gelijkenis met Jaws is treffend, al is hij op dit moment iets hoger en zwaarder, het valt niet te ontkennen dat het nestbroers zijn :-) Ook Jack is een duidelijke mix van Arek en Mauri, al heeft hij het meeste van Mauri meegekregen. Wat karakter betreft heeft papa ook z'n steentje bijgedragen... Jack is een pittige reu die niet veel op heeft met vreemde honden, iets dat dankzij de correcte begeleiding en opvoeding door z'n baasjes in goede banen geleidt werd, wat maakt dat Jack een heerlijke stabiele reu in karakter is.

Afgelopen donderdag, 2 juni, stond er een trip naar de kust op het programma, samen met Jack en z'n baasjes! In eerste instantie zouden we Jaws meenemen, maar twee puberende broers samen aan de drukke Belgische kust... het leek ons uiteindelijk toch niet zo'n strak plan en we besloten om deze 'familiereünie' tot later uit te stellen. In plaats daarvan ging Vendetta mee, de perfecte match zo bleek, want Jack en Vendetta konden het prima met mekaar vinden! 
       

Tegen de middag arriveerde ik bij Tom en Ciska. Na een uitgebreide knuffelsessie met Jack, de kennismaking tussen hem en Vendetta en een heerlijke lunch vertrokken we richting kust.
Omdat het al wat later in de namiddag was viel de drukte vanwege de feestdag al bij al nog mee en konden beide honden op een gegeven moment toch los op het strand. Het werd een heerlijke namiddag voor honden én baasjes: lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling van in totaal 10km en achteraf lekker gaan eten, wat wil een mens nog meer!!!
Bij deze wil ik Tom en Ciska bedanken voor deze gezellige dag, ik kijk al uit naar onze volgende samenkomst in augustus :-) Nogmaals mijn complimenten over Jack, voor de manier waarop jullie hem hebben laten uitgroeien en opgroeien, gewoonweg TOP!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten