zondag 5 juni 2011

Kevlar dei Molossi d'Eburon

Op vrijdag 27 mei werd Kevlar opgehaald door haar gastouders Danny en Christa, ze woont nu in Ulbeek, Wellen, 20 kilometer bij ons vandaan. Met een klein hartje telde ik die dag de uren af, me bewust van de leegte die deze vrolijke, brutale en aanhankelijke pup zou achterlaten maar ook met het volste vertrouwen in haar nieuwe thuis en familie.Kort na haar geboorte werd het al duidelijk dat ik een zwak voor deze pup had, net zoals we een zwak hadden voor Kobra. We besloten om beide zusjes aan te houden, Kobra zou bij ons blijven wonen en Kevlar zou bij een gastgezin gaan wonen. Spannend, want het is de eerste keer dat een pup van ons buitenshuis gaan wonen. Danny en Christa hebben ervaring met meerdere grote hondenrassen, en we twijfelen er niet aan dat Kevlar een geweldig leven tegemoet gaat bij hen en hun kids. Indien Kevlar opgroeid tot een gezond en rastypisch teefje dan zal ze later 1 of meerdere nestjes krijgen, dit alles in samenwerking met Danny en Christa.


 
De naam Kevlar klinkt veel mensen vreemd in de oren maar is eigenlijk logisch te verklaren. 'Kevlar' is de naam van het materiaal waarvan kogelwerende vesten gemaakt worden. Kort samengevat staat Kevlar dus voor ontzettend sterk, een naam die ons erg toepasselijk leek voor de zwaarst gebouwde pup uit dit nest. Het was Kristin, een vriendin uit de Verenigde Staten en tevens baasje van Juggernaut die met deze naam op de proppen kwam. Kevlar is geen makkelijke naam om te roepen, dat hadden we al ondervonden ;-) Zodoende heeft Kevlar bij haar nieuwe familie 'Kinga' als roepnaam gekregen.

De berichten en updates van Christa en Danny over Kevlar/Kinga zijn positief, ze past zich ontzettend snel aan in haar nieuwe omgeving en geniet van alle aandacht die ze krijgt :-) Deze maand nog staat een bezoek aan Kevlar gepland, ik kijk er nu al naar uit!


 

                                    
Geen opmerkingen:

Een reactie posten