zondag 24 juli 2011

Golden Dog Trophy Luik, het verslag

Zaterdag 23 juli waren we met Jaws en Kobra aanwezig op de Golden Dog Trophy in Luik, een show die we zelden overslaan en die van alle shows het dichtst bij huis is (amper 15min rijden).
Omdat de Halles des foires vernieuwd worden en er 1 hal reeds gesloopt werd werden een aantal rassen buiten gekeurd, ook de ring van de Cane Corso was buiten.

Er waren in totaal 13 Cane Corso's ingeschreven, afkomstig uit België en Nederland. We werden als eerste ras gekeurd, keurmeester van Dhr. Vanhoenacker uit België, die de Cane Corso al vaker gekeurd heeft en die erg zuinig is met het geven van uitmuntend.
Vlak voor het begin van de keuringen begon het te regenen, gelukkig geen zware regenbui maar prettig is anders. Jaws stond met z'n 14 maanden voor het laatst in de jeugdklas in België (na 8 augustus is hij oud genoeg om deel te nemen in de intermediaire klas). De ring was helaas niet erg groot waardoor het moeilijk was om z'n mooie gangwerk volledig tot recht te doen komen, maar dhr. Vanhoenacker was meer dan tevreden met wat hij zag en beoordeelde hem met uitmuntend. Hij stond deze keer als enige reu in zijn klasse, de euforie is dan een stuk minder groot dan toen hij afgelopen maand in Nederland 1ste werd van 15 reuen. Maar niet minder prettig om toch de bevestiging te krijgen dat ook deze keurmeester tevreden was over hem.

Voor Kobra was het haar 2de show, met haar 4.5 maanden stond ze in de babyklasse, eveneens als enige teefje. Door een fout van mij (ik had Jaws nog aan de riem) moest ik haar halsoverkop uit de bench halen waardoor ze niet erg zelfzeker in de ring stond en zich ook niet echt goed liet neerzetten. Frustrerend want tijdens het oefenen blijft ze staan als een standbeeld. De ringmeester maakte er een opmerking over, die bij mij in het verkeerde keelgat schoot en die dan ook reactie uitlokte... van een pup van nog geen 5 maanden kan immers niet verwacht worden dat deze perfect blijft staan zoals een volwassen hond die al meerdere shows gelopen heeft en 'het klappen van de zweep' kent. Hoe dan ook, de keurmeester was in het bijzonder tevreden over haar gangwerk op deze jonge leeftijd, en ze werd dan ook beoordeeld met een veelbelovend. Het reutje uit de babyklasse (mooie pup!) werd er bijgeroepen en Kobra werd verkozen tot beste baby, op deze show 'Golden Baby'.

Na het keuren van de jeugdteven werd Jaws terug de ring ingeroepen en werd hij beste jeugd. Azn het eind van de keuringen moest hij nog meelopen voor beste van het ras, maar het spreekt voor zich dat een jeugdhond zelden wint van de beste reu en beste teef.

Vanwege de vele bekende gezichten uit België en Nederland (baasjes van de andere Cane Corso's) die aanwezig waren ging de dag snel voorbij. Minder fijn was dan weer dat het bar koud was buiten, maar de voglende regenbui bleef gelukkig uit tot later in de namiddag (deed ons wel met onze honden en spullen naar binnen verhuizen). Door de kleinere locatie was er minder gelegenheid om te shoppen in Luik, maar we slaagden er toch in om een knuffel (voor Arek) en gedroogde snacks voor de hele roedel te scoren :-)

De eindkeuringen (erering) begonnen om 15u, zowel Kobra als Jaws moesten nog een rondje in de erering lopen vanwege beste baby en beste jeugd. Voor deze eindkeuringen geen keurmeesters die bekend zijn met de Cane Corso, en zoals meestal het geval is waren we even snel weer buiten de ring als dat we binnen waren ;-) Toch altijd een leuke ervaring, het was voor Kobra ook de eerste keer dat ze in de erering mocht lopen (en voor mezelf was het door onze lange pauze ook alweer geleden sinds Jaws in Maastricht beste baby werd!). Toevallig stond ik met Kobra als eerste om de erering te betreden, wat best wel eng was omdat dan de eerste seconden echt alle ogen op jouw hond gericht zijn en de ring verder nog helemaal leeg is. Het luide applaus (meer voor de beste baby's in het algemeen dan voor de Cane Corso, LOL) deed Kobra niks, ze leek door de ring te zweven en liet zich deze keer perfect neerzetten, een uitstekende extra ervaring voor haar :-)
We hadden de camera meegenomen, maar de batterij bleek leeg te zijn :( Gelukkig hebben er wel diverse mensen foto's gemaakt, deze twee (gemaakt door Jane uit Nederland) wil ik alvast even delen, meer foto's volgen later.Geen opmerkingen:

Een reactie posten