vrijdag 22 juli 2011

De World dog show in ParijsDonderdag 7 en vrijdag 8 juli verbleven we in Parijs, ter ere van de world dog show! Deze show wordt jaarlijks georganiseerd, vaak in landen die minder goed bereikbaar zijn dan Frankrijk. Dé ultieme kans dus om dit jaar fokkers en honden uit diverse landen te ontmoeten. Gecoupeerde honden waren toegelaten op deze show, mits ze uit een land kwamen waar couperen nog toegestaan is en/of mits ze geboren werden vooraleer een eventueel coupeerverbod van kracht ging.
De indruk bij het betreden van de expohallen was, hoe zal ik het zeggen... overweldigend :-) Niet te vergelijken met andere shows!
Een kleine impressie:

Zelf hadden we geen honden ingeschreven, we hebben wel even met het idee gespeeld maar besloten uiteindelijk om gewoon als bezoekers te gaan en onze volledige aandacht te wijden aan de honden en hun fokkers/eigenaars. 186 honden waren er ingeschreven, de reuen en teven werden in aparte ringen gekeurd wat begrijpelijk is gezien de tijdsdruk maar wat het niet eenvoudig maakte om beide keuringen te volgen.

Er waren prachtige Cane Corso's aanwezig, uit onder andere de voormalige Oostbloklanden, Rusland, Italië, Spanje en Frankrijk. Ook enkele Nederlanders, België werden door geen enkele fokker of eigenaar vertegenwoordigd.
Multi Ch. Ciceron iz Dinastii Chempionov
met fokker/eigenaar Emilia Gaidukova uit Moskou


Hartelijk weerzien met een aantal dames uit Rusland: Elena, Tatjana en Ilona (fokker van Drago). Ilona had Rus Best Line David en zijn zoon Zesaro Giorgio en dochter Zezilia meegebracht. Zesaro werd vice young world winner. Ze overhandigde me de stamboom van Drago, die nu officieel 'Rus Best Line Drago Domingo heet'. Niet alleen wij Belgen drinken trouwens graag een glaasje op show, ook deze dames weten dat te appreciëren ;-)


Ch. Rus Best Line David
en beneden
zijn zoon Rus Best Line Zesario Giorgio, vice YWW' 11


 


Het was niet eenvoudig om én de show te volgen, foto's te maken en tussendoor nog te babbelen, we hebben ons best gedaan om al deze dingen te combineren, met als resultaat dat de dag eigenlijk veel te snel voorbij ging.Intermediorclass reuen, op de eerste plaats Dorian Gerassi Corso (fokker/eigenaar Gerassi Lazar uit Israel),  de reu die de meeste indruk op me maakte tijdens deze twee dagen show. 
Twee prachtexemplaren:
Gvido Sangue Magnifica, 1EX kampioensklas reuen, World Winner 2011, CACIB, Best of Breed
en
Dorian Gerassi Corso, 1EX intermediorklas reuen, CACx2
Ch. Marcos, 3de plaats openklasseIasmin da Quinta da Quares uit Portugal, 4e plaats kampioensklas teven
Een teefje dat het recent erg goed doet op shows in Italië en dat van alle
teven misschien wel het meeste indruk op me maakte.Young World Winner 2011 Private Vendetta della Valle dei Lord, fokker Luigi Di Rienzo (I)/Eigenaar Marija Demchenka (Amberland kennel, Letland) 
Ninette della Valle degli orsi Ali, fokker/eigenaar Denis Ali uit Roemenië. Ninette is een dochter van multi ch. Birra (nestbroer van onze Bora). Ze werd in 2009 al young world winner en werd in Parijs verkozen tot beste teef wat haar de titel 'World Winner 2011' oplevert!


Maar de grote overwinnaar was toch wel de kennel 'Sangue Magnifica' uit Servië, ze kaapten met hun reuen in elke plaats de titel weg. Gvido Sangue Magnifica werd World Winner 2011, zijn zoon Murano Sangue Magnifica Young World Winner 2011 en Boss Sangue Magnifica werd Puppy World Winner 2011!!! Stuk voor stuk indrukwekkende honden, een overwinning die een bekroning is op een jarenlange goede selectie!
Vriendelijke mensen ook, met wie ik eind 2010 reeds contact had en aan wiens kennel ik in de nabije toekomst zeker een bezoek zal brengen :-)

World Winner 2011 en best of breed Gvido Sangue Magnifica


Young World Winner 2011 Murano Sangue MagnificaPuppy World Winner 2011 Boss Sangue Magnifica
die bij de erekeuringen ook Best puppy in show werd!!!Van links naar rechts: Murano, Gvido en BossWorld Winners 2011: Gvido Sangue Magnifica en Ninette della Valle degli Orsi AliYoung World Winners 2011: Murano Sangue Magnifica en Private Vendetta della Valle dei LordTimoniere's Love iz Dinastii Chempionov (Domina), met eigenaar Krisztina Andreas uit Duitsland
samen met haar vader Multi Ch. Ciceron iz Dinastii Chempionov (fokker/eigenaar Emilia Gaidukova)En tot slot, het weerzien met Jo Lueck. Jo is eigenaar van de kennel 'Boleyn' in Engeland en heeft in het verleden de nestkeuring van de Nederlandse  een aantal keren op zich genomen heeft. Een schat van een mens met een groot hart voor haar honden, voor wie het welzijn en geluk van haar viervoeters ook voorgaat op aanzien en geld. Wanneer we aan de praat geraken lijkt de tijd altijd veel te snel voorbij te gaan, ik vermoed dat ik dan ook maar eens gebruik ga maken van Ryanair om haar een bezoek te brengen.
Van links naar rechts: Denis Ali (Valle degli Orsi Ali-Roemenië), Jo Lueck (Boleyn Cane Corso-Engeland), ikzelf, Sergio Pella (Fosso Corno-Italië)

Na een nacht op hotel geslapen te hebben was het tijd voor de tweede show op vrijdag, het Franse kampioenschap. Een aantal fokkers die er donderdag wel waren hadden voor deze show niet ingeschreven, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was wat rustiger dan de vorige dag, en dat gaf ons beter de kans om de keuringen te volgen.
Neli Gerassi Corso, kampioensklas teven (fokker/eigenaar Gerassi Lazar, Israel)
Rus Best Line Zesilia, 2EX in jeugdklas teven
Private Vendetta della Valle dei Lord
1EX jeugdklas teven + Beste jeugdhond Cane Corso Championnat de France
Ciceron iz Dinastii Chempionov, 1EX kampioensklas reuen

Rus Best Line Zesaro Giorgio, beste jeugdreu Championnat de France

Dorian Gerassi Corso
1EX intermediairklas reuen, CACx2 en Frans kampioen
Eigenaar/Fokker Gerassi Lazar, Gerassi kennel in Israel
Een bezoek aan deze kennel staat in de toekomst zeker op het programma! Gerassi Lazar is naast fokker ook dierenarts, fokt de Cane Corso op kleine schaal en houdt zich met hart en ziel bezig met het ras, hetgeen zich dan ook uit in de kwaliteit van de door hem gefokte honden.Iasmin da Quinta de Quires (fokker/eigenaar Rafaela Dias uit Portugal)
Beste teef op het Championnat de France!
Beste teef en Beste reu Championnat de France:
Iasmin da Quinta de Quires en Dorian Gerassi Corso (BOB + Fr. kampioen)
En net zoals op de World Dog Show zijn ook de winnaars van deze show afkomstig uit niet zo voor de hand liggende landen, Portugal en Israel!Van links naar rechts: Rus Best Line Zesilia, Rus Best Line David en Rus Best Line Zesaro Giorgio
Vrijdagnacht arriveerden we terug in België, weer heel wat indrukken rijker. Een onvergetelijke ervaring, die we hopelijk volgend jaar zullen herhalen tijdens de World Dog Show in Salzburg, Oostenrijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten