woensdag 19 februari 2014

Jonge honden en veteranendag van de Cane Corso club Nederland

In het kader van de jonge honden en veteranendag die op 16 februari georganiseerd werd door de Nederlandse Cane Corso club bracht ik een paar dagen door in Nederland.
Ik zou van zaterdag op zondag bij Marjan en Arno blijven overnachten en besloot alleen Kobra mee te nemen, en haar in te schrijven voor de nakomelingenklasse aangezien er met Maximiliano, Mea en Mauri 3 van haar nazaten aanwezig waren.

Zaterdagavond was ik door het bestuur van de Nederlandse Cane Corso club uitgenodigd voor het geven van een lezing over het ras, in het bijzijn van een aantal keurmeesters en aspirant-keurmeesters. Een uitdaging aangezien ik het niet gewend ben om voor een groep vreemde mensen te spreken. Zo'n 6 weken voorbereiding gingen er aan vooraf en in tegenstelling tot wat ik vreesde was ik de zenuwen redelijk de baas toen het startschot gegeven werd ;-) Mijn dank gaat uit naar alle aanwezigen en naar de CCCN voor hun vertrouwen.Na een veel te korte nacht vertrokken we zondag om kwart over zeven opnieuw naar het Dogcenter in Zaltbommel waar de JHVD zou plaatsvinden, een show voor honden tot twee jaar, en ouder dan 8 jaar. Er deden nazaten van Kobra, Drago en Jaws mee en aangezien ik behalve Kobra zelf geen honden ingeschreven had was er de gelegenheid om de keuringen aandachtig te volgen. Even na de middag mocht ik Selma voorbrengen, het Servische teefje van Loek en Marije uit Nederland. Gecoupeerd, ze stond dus in de 'specialklasse'. Een schitterend teefje van net een jaar oud, die zich voor een eerste keer op show uitstekend liet neerzetten en totaal niet onder de indruk was. De keurmeester was dat wel, in de positieve zin weliswaar. Niks dan lof over Selma, en bij het plaatsen van de honden in deze klasse noemde hij haar letterlijk een 'kanjer van een teef'. Selma straalde, zelf stond ik er zacht uitgedrukt nogal sjofel en verwaaid bij maar dat mocht de pret niet drukken ;-)


 Aan het eind van de dag, vlak voor de beste reu en beste teef van de dag verkozen werden was het de beurt aan de nakomelingenklasse waaraan twee groepen deelnamen, waaronder Kobra met Maximiliano, Mauri en Mea. De keurmeester ging voor hoofdtype en de eerste prijs ging naar onze groep!!!

De keurmeester op deze JHVD was dhr. Dick Baars voor wie het de eerste keer was dat hij de Cane Corso keurde. Het was overduidelijk dat de kennis die deze man aan de dag legde tijdens het keuren te wijten is aan een jarenlang verdiepen in het ras. Een verademing om hem te horen en zien keuren en een positieve wind door de Cane Corso wereld. Ik hoop deze man in de toekomst vaker de Cane Corso te zien keuren!

En ik ben trots. Trots op de door ons gefokte hondjes Maximiliano, Mea en Mauri en hun baasjes. 8 1/2 maanden is geen makkelijke leeftijd, het lichaam slungelt meestal nog langs alle kanten en ook in hoofd zijn de verhoudingen op deze leeftijd vaak nog ver zoek. Op deze leeftijd sluit je als fokker liefst even je ogen tot ze een paar maanden ouder zijn, maar deze kanjers toonden zich van hun beste kant en de keurmeester wist feilloos de plus- en minpunten in deze fase van hun leven aan te geven. Trots op Kobra, die zich aan het eind van de dag gewillig liet neerzetten tussen haar kids, niks aan haar uiterlijk deed vermoeden dat ze een nest van 8 pups heeft grootgebracht!

 

Een leeftijdscategorie hoger, 4 reutjes tussen de 9 en 12 maanden waaronder 3 zonen van Drago. Unicus (Jack), mooi in verhouding en perfect getraind door z'n baasjes behaalde de tweede plaats, ik heb er van genoten deze reu door de ring te zien bewegen, de derde plaats was voor Ferdinando, zoon van Drago en Tyana. Maar van wie ik op deze show toch wel het meest onder de indruk was, was Zoran. Zoon van Drago en Tyana en gefokt door Tatjana en Marco van Bel Pensiero Sei. 11 maanden oud, nog lang niet klaar, maar wat een mooie reu! Ik was enorm gecharmeerd van hem, dat mag wel duidelijk zijn aan de hand van de vele foto's in het album. Zoran verloor het in de finale aan het eind van de dag nipt van een oudere reu, maar ik ben er zeker van dat we in de toekomst nog van hem zullen horen!

In de klasse reuen 12-15 maanden stond Tiamo, zoon van Jaws en Donna. Tiamo is een laatbloeier, zijn snuit loopt niet helemaal parallel en zijn stop mocht meer uitgesproken zijn. Maar wat een verschil met de laatste keer dat ik hem zag op de Belgian Cane Corso days in september! Deze reu heeft een geweldig mooi gangwerk en ontegensprekelijk de uitstraling van zijn papa. Tiamo werd eerste in zijn klasse met een zeer goed, een schitterende prestatie.

In dezelfde leeftijdscategorie maar dan bij de teefjes stond Mauri, dochter van Drago en Ayca (Dana), een nazaat uit Drago's eerste nest. De keurmeester was zeer te spreken over haar hoofd, in lichaam heeft ze nog een hele weg te gaan en Mauri werd 4de in haar klasse.Mijn complimenten en dank aan het bestuur en de organisatie van de CCCN voor deze geslaagde dag. Dank aan alle baasjes om aanwezig te zijn en dank aan mijn vrienden voor alle steun en vertrouwen.De resultaten van de door ons gefokte honden en nazaten van onze reuen op een rijtje:

Maximiliano dei Molossi d'Eburon (Kobra MDE x Bruce DPD) - reuen 6-9m: 2VB
Bel Pensiero Sei Zoran (Tyana x RBL Drago) - reuen 9-12m: 1U
Unicus di Re Manfredi (Athena x RBL Drago) - reuen 9-12m: 2ZG
Bel Pensiero Sei Ferdinando (Tyana x RBL Drago) - reuen 9-12m: 3ZG
La Vita Bella di Tiziano (LPLE di Sandra x Jaws MDE) - reuen 12-15m: 1ZG
Mea Bice dei Molossi d'Eburon (Kobra MDE x Bruce DPD) - teven 6-9m: 2VB
Mauri May dei Molossi d'Eburon (Kobra MDE x Bruce DPD) - teven 6-9m: 3B
Mauri (Ayca x RBL Drago) - teven 9-12m: 4ZG


Het volledige album van deze jonge honden en veteranendag: http://jalbum.net/a/1469640
(met dank aan Tatjana en Emelie&Steven voor het vervolledigen van dit album met foto's van het seminar en de nakomelingenklasse :-)


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten