dinsdag 25 februari 2014

Een overgetelijke Flanders Dog Show in Gent

Zaterdag namen we deel aan de Flanders Dog Show in Gent, een show die maar 1x om de 2 jaar plaatsvindt en waarvoor dit jaar niet minder dan 34 Cane Corso's ingeschreven waren. Een recordaantal voor ons ras op een CACIB show! Het gebeurt helaas niet vaak dat er een rasspecialist uitgenodigd wordt en het hoge aantal had dan ook alles te maken met de keurmeester, M. Di Chicco uit Italië.
Ik had alleen Kobra ingeschreven, met een hoogdrachtige Vendetta in huis was het even afwachten of we aanwezig konden zijn. Zaterdagochtend was er nog geen teken van een naderende bevalling dus vertrok ik richting Gent vergezeld door mijn moeder, Alois bleef thuis om een oogje in het zeil te houden.Aangekomen bij Flanders Expo troffen we er de andere Cane Corso eigenaren aan, bijna allemaal bekende gezichten. Bij aankomst werd ik meteen aangenaam verrast toen bleek dat ook Jack (Jaws' nestbroer) ingeschreven was. Naast Jack waren Maximiliano en Mauri er met hun baasjes, met Kobra erbij was onze kennel goed vertegenwoordigd :-) En net als vorig weekend waren er nazaten van Drago aanwezig: 3 reutjes uit het nest met Kendra, Unicus uit het nest met Athena en Zoran & Felicia uit het nest met Tyana. Met zoveel bekenden zat de sfeer er meteen goed in!Na de keuring van 18 Dobermans en 2 Mastino's was het de beurt aan de Cane Corso. Babyklasse reuen, met daarin 3 kids van Drago en Kendra. De manier van keuren was totaal anders dan op gewone shows het geval is. Meestal worden er maar een paar minuten per hond uitgetrokken en hebben toeschouwers (soms zelfs de deelnemers zelf) er geen idee van wat de keurmeester nu precies van de honden vindt. Deze keer echter werden de honden vooraan in de ring gekeurd zodat iedereen de opmerkingen en reden van plaatsing en kwalificatie kon volgen, eigenlijk net zoals op een Raduno het geval is. Wat een verademing om dit op een gewone show mee te maken. En onze 'familie' deed het goed, uitstekend zelfs! Nogmaals dank aan alle baasjes voor hun komst.

De resultaten op een rijtje:
*Maximus Descendant d'Ares (RBL Drago x Kendra DA) - baby klasse reuen: 1VB
*Malfi Descendant d'Ares (RBL Drago x Kendra DA) - baby klasse reuen: 2VB
*Manny Descendant d'Ares (RBL Drago x Kendra DA) - baby klasse reuen: 3B
*Maximiliano dei Molossi d'Eburon (Bruce DPD x Kobra MDE) - puppy klasse reuen: 1VB - Best puppy of breed - 2nd best puppy in show!!!
*Mauri May dei Molossi d'Eburon: (Bruce DPD x Kobra MDE) - puppy klasse reuen: 1VB
*Bel Pensiero Sei Zoran (RBL Drago x Tyana) - jeugd klasse reuen : 1U  JCAC - Best junior of breed - Best of Opposite Seks - 4th best junior in show!!!
*Unicus di Re Manfredi (RBL Drago x Athena) - jeugd klasse reuen: 2ZG
*Bel Pensiero Sei Felicia (RBL Drago x Tyana) - jeugd klasse teven: 1G
*Jack dei Molossi d'Eburon (Arek x RJD Million Dollar Baby) - open klasse reuen: 1U CAC CACIB
*Kobra dei Molossi d'Eburon (Arek x RJD V for Vendetta) - open klasse teven: 2U


De dag kon niet meer stuk, ik denk niet dat er ook maar iemand ontevreden naar huis is vertrokken na deze verhelderende keuring. Schuimwijn kwam uit alle hoeken tevoorschijn en er werd geklonken op een geslaagde Cane Corso dag! Nadat Jack z'n eerste CAC behaalde onder keuring van mr. Danilo Giorgio in 2012 deed hij dat nu onder keuring van weer een rasspecialist. Resultaten die voor mij veel waardevoller zijn dan keer op keer punten scoren op kleine shows bij allround keurmeesters...


 
Om 15u begonnen de erekeuringen. Alle Cane Corso mensen weten inmiddels dat hun ras zelden geplaatst wordt in België en omringende landen. Dat verliep vandaag helemaal anders... Tegen de tijd dat ik bij de erering arriveerde stond de grote groep pups (alle best of breed pups) reeds in de erering en was de keurmeester bezig met een eerste selectie. Geen tijd gemaakt voor het kijken in de catalogus wie deze pups zou keuren en groot was dan ook onze verbazing dat dit mr. Di Chicco zelf was! Maximiliano belandde in de eerste selectie en met ingehouden adem stonden we langs de kant te kijken toen hij nog bij de laatste 4 stond, ik kon Marjan's spanning bijna voelen ;-) 4 pups, 4 plaatsen... het maakt op dat moment niet meer veel uit welke plaats het wordt maar toen 4 en 3 geplaatst werden en Maximiliano 2de werd stonden we allemaal met kippenvel toe te kijken... Maximiliano op het podium, als 2nd best puppy in show... wowwww!


Maar de dag had nog meer in petto! Na de pups was het de beurt aan alle beste jeugdhonden, opnieuw een gigantisch grote groep honden in de erering, keurmeester voor best junior in show was mrs. Vermeire. Ook Tatjana werd er met Zoran uitgepikt, het zou toch niet...? En ja hoor, Zoran werd 4th best junior in show!!!! Sprakeloos ben je dan, en mensen die me kennen weten dat er op zo'n dag heel wat voor nodig is om me te doen stoppen met praten ;-) 

Een lange dag in goed gezelschap maar helaas veel te snel voorbij! Op het thuisfront was er nog steeds geen teken van op komst zijnde pups en zo was het ruim 18u voor we naar huis vertrokken, moe maar voldaan :-)

Het volledige album vindt u hier:
http://jalbum.net/a/1471681
Dank aan allen voor het maken van de vele foto's (ik was zelf mijn camera vergeten)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten