vrijdag 30 november 2012

Amsterdam Winnershow... Jaws WINNER 2012


 
 
 
Zaterdag 24 november namen we met Jaws deel aan de Winnershow in Amsterdam. Het grootste hondenevenement in Nederland dat veel deelnemers en bezoekers aantrekt. Dit jaar waren er 29 Cane Corso's ingeschreven, waaronder het merendeel uit Nederland, een aantal uit Duitsland, een enkeling uit Noorwegen en wij met Jaws uit België. Ik had tot het laatste moment gewacht met inschrijven, de Winner is helaas niet alleen de grootste maar ook de duurste show in Nederland. Naast de hoge inschrijfkosten ben je ook een heleboel geld kwijt aan een extra toegangsticket en parking (en brandstof want Amsterdam ligt uiteraard niet naast de deur). Oorspronkelijk zou de Cane Corso gekeurd worden door een de Italiaanse rasspecialist Inzoli maar die werd nog voor de inschrijving opengesteld werd vervangen door een keurmeester uit Rusland. Wat niet echt bevorderlijk was voor mijn enthousiasme, ik had zacht uitgedrukt niet zo heel veel vertrouwen in de keuring en enkele dagen voor de show zou plaatsvinden speelde ik even met de gedachte om gewoon thuis te blijven. Maar er zouden een heleboel Cane Corso mensen aanwezig zijn met wie ik graag te doen heb en om deze reden begon ik er toch naar uit te kijken.
 
 
Tegen half negen arriveerden we bij de RAI in Amsterdam waar de show zou plaatsvinden. In tegenstelling tot op andere shows zaten zowat alle Cane Corso eigenaren samen, gezelligheid troef dus zo vroeg in de ochtend. Er bleek een keurmeesterswijziging te hebben plaatsgevonden en in plaats van dhr. Kupliauskas zou drh. Vandeweyer uit Nederland de keuring van de Cane Corso's voor zijn rekening nemen, ook deze man had ik nog nooit als keurmeester gehad en ik had totaal geen idee van zijn manier van keuren.
Na de reuen b
abyklasse, puppyklasse, jeugdklasse en intermediaire klasse was het de beurt aan de openklasse. Jaws die eerder dit najaar al Nederlands en Belgisch kampioen werd stond nog steeds in de openklasse aangezien zijn kampioenschapsdiploma's nog niet binnen zijn. Met 4 reuen stonden we, waaronder Romano. Deze mooie reu is een grote concurrent van Jaws en hij en Romano liepen in het verleden al vaak tegen mekaar voor de 1ste en 2de plaats. De keuring verliep goed ondanks dat Jaws overdreven veel interesse toonde voor een vlek in het tapijt en ik hem regelmatig terug in stand moest zetten. De ring was redelijk ruim en onder applaus van de toeschouwers liet hij z'n beste gangwerk zien. Het was tijd voor de plaatsingen en ook nu bleven Jaws en Romano als laatsten lopen, Jaws won z'n klasee :-D Na de keuring van de kampioensreu uit Noorwegen werd uit alle reuen die hun klasse gewonnen hadden de beste verkozen. Het geroep en geklap van onze supporters tijdens het lopen was hartverwarmend... en ook dit werd gewonnen door Jaws!!! Een apart en emotioneel moment, 5 jaar nadat Arek deze show won werd ook zijn zoon 'Winner'. Romano die in openklasse 2U behaalde werd terug in de ring geroepen voor het toekennen van het ReserveCAC. De overige reuen liepen opnieuw een paar rondes tegen mekaar en wat ik hoopte en vermoedde gebeurde ook, Romano behaalde zeer tercht het reserve kampioenschapspunt! Dat iedereen graag wil winnen is logisch maar in alle jaren dat ik show loop heb ik nooit eerder iemand ontmoet die zo sportief en oprecht is als Hanneke, Romano's baasje. Of het nu Jaws of Romano is die wint... het is altijd een plezier om samen in de ring te staan!Om het compleet te maken werd Jaws na de keuring van de teven ook nog eens verkozen tot beste van het ras! Dat betekende dat we moesten blijven tot en met de erekeuringen en dat de dag dus voor ons nog lang niet ten einde was. De rest van de dag vloog voorbij vanwege het fijne gezelschap en het vele babbelen dat me tegen het eind van de dag mijn stem kostte ;-) De keuring van rasgroep 2 werd uiteraard niets voor de Cane Corso, in deze zeer grote groep honden was het de Shar Pei die op het hoofdpodium eindigde. Vrienden van ons, fokkers van de Mastino Napoletano, hadden meer geluk. Hun jeugdreu werd verkozen tot best junior in show uit een grote groep prachtige jeugdhonden. Opnieuw een schitterend en emotioneel moment!

Klik hier voor de fotogalerij
(opgelet, hier enkel foto's van de openklasse, foto's van de complete keuringen zijn te vinden in mijn album op facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten