dinsdag 15 mei 2012

Raduno Fondazione, NederlandOp het moment dat ik dit bericht schrijf zit ik nog steeds op roze wolk. Zaterdag waren we aanwezig op de Raduno van de Cane Corso Stichting in Nederland. We hadden Jaws, Juno, Drago en Kobra bij ons, deze waren ook allevier ingeschreven voor de show.
Ook Hill en haar gezin waren van de partij met hun mannen King en Castellano, daarnaast nog een heleboel andere vrienden en Cane Corso liefhebbers. Het was een schitterende dag, de afwezigheid van zon in de ochtend maakte het vaak kil maar het bleef droog dus klagen mochten we niet!
Er waren in totaal 85 honden aanwezig, met eigenaren uit zowel Nederland, België, Frankrijk, Duitsland als Polen!
De keurmeesters die voor dit evenement uitgenodigd werden waren de Italiaanse dhr. Alessandro Bigozzi (Cane Corso fokker, Nevaia Kennel) en dhr. Roberto Giannulli (Cane Corso fokker, Del Antiqua Apulia Kennel). Meer info over deze fokkers/keurmeesters is hier te vinden.
De locatie, Heteren (nabij Arnhem) is voor ons een plek die veel nostalgie en herinneringen oproept omdat we er meerdere shows met Arek gelopen hebben, waaronder z'n allereerste show in augustus 2005, met 3 maanden oud in de babyklasse. Vandaag stonden we er met zijn nageslacht, Jaws en Kobra die beiden uitstekende resultaten behaalden.Als eerste was Hill aan de beurt in de puppyklasse reuen waar King met z'n 8 maanden oud 4de werd van de 6 reuen! Na het keuren van puppy teven en het verkiezen van de beste pup was het de beurt aan Aloïs en Drago die in de jeugdklasse stond, hij werd 4de met een uitmuntend van de 8 reuen!

Jaws, net 2 jaar geworden stond voor het eerst in Nederland in de openklasse, samen met nog 9 andere reuen, niet de minste reuen en de concurrentie was dan ook groot. Hij was als eerste aan de beurt, de commentaren waren lovend en Jaws liet zich van z'n beste kant zien zowel tijdens het in stand staan als tijdens het lopen.


Vlak na Jaws was Castellano (vader van Juno) aan de beurt. die werd voorgebracht door Hill's man Silis voor wie dit de eerste keer was. Hij deed dit voortreffelijk, Cas stond als een huis. Castellano is nu 3 jaar oud, we hadden hem al een tijdje niet meer gezien en waren aangenaam verrast over hoe hij weer verandert is, toch weer een bewijs dat de meeste Cane Corso' er lang over doen voor ze zich helemaal ontwikkeld hebben.
Het was een aangename verrassing voor me dat ook Mauro Con Amore Volturi FCI aanwezig was, hij stond ook in openklasse. Mauro is een prachtige reu uit Polen die daar ook regelmatig in de prijzen valt, een zoon van de bekende Conan dei Dauni. Deze reu volg ik al via facebook sinds hij 8 weken oud is en heeft altijd een grote indruk op me gemaakt, ik was blij hem eindelijk eens in levende lijve te zien en z'n eigenaar Ewa te spreken.
Net zoals in alle andere klassen werd er hier ruim de tijd genomen om alle honden individueel te keuren. Hierna volgde een eerste selectie en mochten een aantal reuen de ring verlaten, dit ging zo door tot we nog maar met z'n vieren overbleven. Dit waren Jaws, Mauro, La Potenza E l'Amore di Romano en Estilo Bettino del Montagna Oro. De keurmeesters lieten ons heel wat rondjes lopen alvorens alle plaatsingen bekend waren. Tegen de tijd dat 4 en 3 bekend waren en alleen nog maar Jaws en Romano overbleven was ik compleet buiten adem en kreeg ik met moeite de ene voet voor de andere gezet, noem het maar een mix van mijn gebrek aan conditie en de grote spanning ;-) Uiteindelijk viel het verdict...Romano werd 2de en Jaws eindigde achter bordje 1!!!! Het kostte me moeite om een normaal gezicht te trekken op de foto's vanwege het buiten adem zijn ;-) Maar god wat was ik blij, dit is waar je op hoopt maar niet durft te verwachten met zoveel concurrentie, opnieuw flikte onze jongen het en viel hij in de smaak bij de Italianen :-)Romano, een prachtige reu met superbaasjes stond eerder met Jaws in de ring: afgelopen jaar op de dogachtigen show in 's Hertogenbosch stonden ze naast mekaar voor het verkiezen van de beste reu, waarbij Romano won en Jaws reserve beste reu werd onder keuring van de Italiaanse Danilo Giorgio. Wat heel bijzonder is, is dat tijdens de Raduno Allevatori in Nederland in juni vorig jaar Romano en Jaws ook een spannende competitie leverden voor de eerste en tweede plaats, toen nog in de jeugdklasse. Jaws werd toen eerste en Romano tweede onder keuring van Mariano di Chicco.Winnaar van de tussenklasse reuen was Feel Good du Clos des Trois Rivieres, een prachtige jonge reu van Thierry Vincent uit Frankrijk. Winnaar van de kampioensklas was de imposante La Protenzione Migliore Cirano uit Nederland en winnaar van de veteranenklas was Aradam. De jeugdklasse werd gewonnen door Qatar di Re Manfredi. Het verkiezen van de beste reu zou plaatsvinden na de keuring van de teefjes.
Juno en Kobra stonden beiden in de jeugdklasse teven, waarin ook Jaidy (zusje van Kobra) stond. Dit was met 14 (!) honden de grootste klasse van deze show. Juno werd voorgebracht door Hill, Kobra door mezelf. Ik zag er eigenlijk een beetje tegenop om in de ring te staan met onze smurf zoals ik haar vaak noem tussen een groot aantal teefjes die zwaarder gebouwd zijn dan haar ;-)


Kobra zelf is heel elegant met een correcte constructie en hoofd, maar mocht absoluut wat meer bone hebben. Dit laatste was dan ook het enige minpunt dat ik kon opvangen uit de commentaar tijdens het keuren, ze leek een heel goede indruk te maken en bij het tonen van haar gangwerk leek ze niet te lopen maar te zweven. Ik begon te hopen op een plaatsing...


Na de spannende selectierondes, van 14 naar uiteindelijk nog 4 teefjes werd Kobra uiteindelijk 1ste geplaatst !!!! Halfbroer en -zus, beiden kindsvan Arek, eindigden achter bordje 1 in hun klasse! De zusjes Jaidy en Juno werden beiden niet geplaatst en behaalden een Zeer Goed, net als het teefje Kemina van Nathalie en Christophe. De nr. 4 was First Life Gang Pregusow (uit NL, import Polen), nr. 3 Hachiro Alma Del Montagna Oro (uit NL, een kleindochter van Arek!) en nr. 2 La Protezione Migliore Fortuna (uit NL, de jongste van de groep!).
In de openklasse behaalden de teven van vrienden van ons: Dana (baasjes zijn Marielle en Kevin) en Nina (baasjes zijn Tamar en Ruud) beiden een uitmuntend!

 
Hierna moesten Jaws en ik terug de ring in voor de keuring van beste reu. 6 reuen in totaal: winnaar jeugdklas, intermediaire klas, openklas, speciaalklas en veteranen-klas. De winnaar van de kampioensklas was inmiddels niet meer aanwezig. Opnieuw volgden spannende momenten, na wat rondjes en in stand zetten bleven enkel nog de intermedior-open-en veteranclass winnaar over en die moesten opnieuw opgesteld worden. Nogmaals lopen... en Aradam (8.5 jaar oud en winnaar veteranenklas -een reu met een prachtig hoofd-import Italië en eigendom van Sandra Varkevisser) werd verkozen tot beste reu!


Nog een laatste keer de ring in, deze keer met Kobra samen met de andere teven die hun klasse wonnen. Als kleinste van het stel stond ze daar tussen die volwassen teven. Winnaar intermediaire klas was de Franse Fatal Beauty Du Temple De Jade, winnaar openklas de Russische Timonieres Love Iz Dinastii Chempionov (Domina), winnaar kampioensklas de Nederlandse La Vita Bella Di Xaissa en winnaar veteranenklas de Nederlandse Zoé. Weer lopen en opstellen, tot enkel Kobra, Fatal Beauty en Domina nog in de ring stonden. Opnieuw namen de keurmeesters meer dan ruim de tijd om de teven nog eens één voor één uitgebreid te bekijken. Fatal Beauty won en werd dus beste teef van de show. Tot slot werd er nog een beste van het ras verkozen uit de beste reu en beste teef, dit werd Aradam!


Na de show werd er nog wat gedronken met een aantal andere fokkers en eigenaren en werd er uitgebreid nagepraat. Een gezellige afsluiter van een dag die -overbodig om te zeggen- fantastisch was voor ons!
Onze complimenten en dank gaan uit naar de organisatie voor het met succes tot stand brengen van deze show, alle enthousiaste aanwezigen en de keurmeesters. Deze keurmeesters, zelf fokker van de Cane Corso, hadden duidelijk oog voor de eigenschappen die zo belangrijk zijn voor ons ras. Een verademing als je bedenkt dat er op de kleinere doorsnee shows vaak gekozen wordt voor keurmeesters die ons ras niet zo goed kennen en dus minder oog hebben voor details.Papa Arek kan trots zijn op z'n nageslacht...
Hij en ik, we hebben zo vaak samen in de ring gestaan en zoveel bereikt samen. Het is dan ook een onbeschrijflijk gevoel om z'n zoon en dochter afgelopen zaterdag met diezelfde attitude en zelfzekerheid naast me in de ring te zien staan. Ook hetzelfde, bijna zwevende gangwerk als papa. Kippenvel-momenten! Niet alleen zoon en dochter deden het zaterdag goed, ook kleindochter Alma (Badu) deed het uitstekend met een 3de plaats in de grote jeugdklasse teven!
DE KEURRAPPORTEN:

Uitgebreide en gedetaileerde keurrapporten, waar we natuurlijk heel trots op zijn:

Rus Best Line Domingo Drago - Youngclass males (8 dogs)

16 months, good bite, correct
Small front eye, sides muzzle are not parallel
Expression is old, but still correct and masculine

Correct angulation front/back
Correct feet, good topline, good neck

Bone can be stronger for size
Very good movement

4 Excellent

Jaws dei Molossi d'Eburon - Openclass males (10 dogs)

2 years, good expression masculine
Little bite, good eyes for place/colour/shape
Good size head, wide and high muzzle
Big nose with open nosetrills
Correct proportion muzzle/head
Important masculine head
Enough angulation front/back, good topline
Good croupe and tail, good bone and good size
Good movement

1 Excellent


Juno dei Molossi d'Eburon - Youngclass females (14 dogs)

17 months, undershot out of line
Expression still in type
Good eye for shape/colour/place
Good nose, correct proportion
Good feet front/back
Good angulation front/back, good size and good bone
Good and elegant movement

Very good

Kobra dei Molossi d'Eburon - Youngclass females (14 dogs)

14 months, little bite, correct type head
Correct expression of breed, dark eye with good place and shape
Good nose for place and size
Good convergence, with correct upper part head
Good lips, muzzle correct proportion
Good size, bone can be stronger, good body
Correct angulation front/back, croupe can be better
Good topline
Good elegant movement
1 Excellent


DE FOTO'S (BEDANKT IEDEREEN VOOR DE TALRIJKE FOTO'S): 

Raduno Fondazione, deel 1 (voornamelijk van Jaws in de openklasse)
Raduno Fondazione, deel 2 (keuring van de teven waaronder Juno en Kobra)
Raduno Fondazione, deel 3 (keuring van King in puppyklas, Drago in jeugdklas en eindkeuringen beste reu en beste teef)DE VOLLEDIGE RESULTATEN:

zijn via de volgende links te lezen, inclusief de keurrapporten:
REUEN
TEVEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten