donderdag 5 mei 2011

Arek alweer 6 jaar!!!


Op maandag 2 mei was het dag op dag 6 jaar geleden dat Arek geboren werd in Pineuilh, een klein dorpje tussen Bergerac en Bordeaux.
Ik herinner me het alsof het gisteren was, op 29 april vertrokken we op vakantie naar Schotland, de pups konden vanaf zondag verwacht worden en ik hoopte ergens een internetcafé te vinden waar ik mijn mail kon checken, helaas... Des te groter was de spanning bij thuiskomst, één van de eerste dingen die ik dan ook deed was het openen van mijn mailbox en daar was hij... de mail met daarin het blijde nieuws dat er elf pups geboren waren, waarvan er eentje de onze zou worden :-))))

9 weken later haalden we onze kerel dan eindelijk op in Frankrijk, voor mij de eerste lange autorit waarbij ik zelf achter het stuur zat, een trip om nooit te vergeten. Na een paar daagjes van de mooie omgeving genoten te hebben trokken we huiswaarts met ons blauwe monstertje. Hij werd zonder slag of stoot geaccepteerd door Jenna en Luca, 2005 werd dan ook een prachtzomer!

Inmiddels zijn we 6 jaar verder en is de band met Arek sterker dan ik ooit voor mogelijk gehouden had. Hij is mijn maatje, voelt feilloos mijn stemming aan en is nooit ver uit de buurt als ik nood heb aan een hondenknuffel.

Waken doet hij als de beste, bezoekers zijn nog steeds erg onder de indruk van zijn manier waarop bezoekers aangekondigd worden, en even later zijn ze nog meer onder de indruk van het aanhankelijke gedrag dat hij toont eens ze door ons over de drempel van het hek gelaten worden.
We hebben samen onvergetelijke momenten beleefd, in de showring maar vooral daarbuiten. Het showen hebben we inmiddels achter ons gelaten, dat kleine meisje met die grote grijze reu die niet altijd even vriendelijk was voor andere honden buiten de ring, dat is denk ik de eerste indruk die we maakten toen we ons aan het showen waagden ;-) De topjaren die we beleefd hebben met het behalen van titels als onder andere Belgisch, Nederlands en Internationaal kampioen geven ons nog steeds een voldaan gevoel, maar het is nu aan Arek's nageslacht om zich te bewijzen, al zullen we dat nooit meer aan dezelfde hoge frequentie doen als destijds, simpelweg omdat we inmiddels meer honden hebben!
Arek werd door de jaren heen vader en grootvader van heel wat nestjes waarvan 2 bij ons, uit deze nestjes wonen Jaws, Kobra en Kevlar bij ons.
Arek is erg duidelijk wat betreft zijn positie als alfa reu in de roedel, meestal weet hij met één blik duidelijk te maken dat hij iets niet tolereert.

Ter ere van Arek's vierde verjaardag maakte ik een slideshow, die niet meer te bekijken viel omdat ze op onze oude website geplaatst werd, voor deze gelegenheid plaats ik de link hier nog eens: http://www.slide.com/profile?puid=3CFeoN5rsFemZjj7M3VzZH5c0tShKfR56FXZZrtcvqCHhIwlroEqsg2BfP-6H41g


En hier enkele zeer recente foto's van Arek:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten