zaterdag 23 april 2011

De pups van Arek en Vendetta, een update van de laatste weken

De pups van Arek en Vendetta worden morgen 8 weken, en het is een hele tijd geleden dat er nog wat over hen geschreven werd.
Het is een leuk stel bij mekaar, elk met z'n eigen karakter en persoonlijkheid. Het is geweldig om ze te observeren en te zien hoe ze met mekaar omgaan. Mama Vendetta speelt met hen alsof ze zelf nog een pup is en laat af en toe een opvoedkundige grom horen als ze iets uithalen wat haar niet zint ;-) Wie nog helemaal gek van de pups is is Jaws, hij verdraagt werkelijk alles van hen en laat het stel letterlijk en figuurlijk over zich heen lopen!!! Papa Arek vindt er maar niks aan, pups van deze leeftijd, wanneer het hele stel los buiten is kan hij niet snel genoeg verdwijnen naar veiligere oorden ;-)

 

    

Dankzij het prachtige weer van de laatste weken vertoeft de bende al even in de nieuwe puppyren buiten waar ze het prima naar hun zin hebben. De puppyren alleen is natuurlijk niet genoeg om de nieuwsgierigheid van pups op deze leeftijd te bevredigen dus worden ze meerdere keren per dag losgelaten zodat ze over het grasveld kunnen struinen en elk plekje van de tuin kunnen verkennen, prachtig om te zien! Er werden dan ook vele foto's gemaakt, het album van de laatste week is hier te vinden. Albums met daarin eerder gemaakte foto's vindt u hier.Op 13 april kwam Kristel, onze dierenarts, op bezoek voor het vaccineren, chippen en controleren van de puppies, ze lieten dit alles gelaten over zich heen komen en gaven geen krimp.
Een dag later stond de nestcontrole door de koninklijke maatschappij sint-hubertus op het programma, alle chips werden gecontroleerd, papieren werden ingevuld en er werd een pup uitgepikt ter DNA-controle.
Dit alles mooi op schema, puppygidsen en fotocd's klaar... de pups zjin klaar om de 'wijde wereld' te verkennen.
En gisteren was het dan zover, de eerste pup werd opgehaald door z'n nieuwe baasje Maikel en familie. Kryptonite, het reutje met bruine bandje dat Sky genoemd zal worden vertrok even na de middag richting Budel (NL).
   


Deze ochtend vertrok Koda. Koda die als roepnaam Fluke kreeg werd opgehaald door Guy en Hilde en zal in Herent komen te wonen.


Ook Kai is vandaag met z'n baasje Wendy vertrokken, richting Zwevezele.Steeds weer een minder moment, het vertrek van de eerste pups, het enthousiasme en de blijdschap van de nieuwe baasjes maakt gelukkig veel goed. Daarnaast wordt het op deze leeftijd steeds duidelijker dat een pup klaar is om z'n grenzen te verleggen en kennis te maken met de grote wereld.


Morgen staat het vertrek van Kulta en Krimson gepland. En dan zal het plots een stuk rustiger worden in de puppykennel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten