zondag 15 mei 2011

Jaws...

...'vierde' op 8 mei zijn eerste verjaardag!!! Hij en z'n broertjes waren de eerste pups bij ons geboren, en de eerste die de kennelnaam 'dei Molossi d'Eburon' gingen dragen. Hoewel bij ons geboren niet helemaal correct is, want ze kwamen ter wereld met een keizersnede. Op de echografie was er slechts 1 pup te zien en werd er dus veiligheidshalve (1 pup betekent meestal een hoog geboortegewicht) voor keizersnede gekozen. Groot was dan ook onze verbazing dat Mauri niet drachtig bleek te zijn van één maar van meerdere pups! 

De 8 weken die daarop volgden groeiden de broertjes als kool, 8 weken waarin we met volle teugen van de pups genoeten hebben en die eigenlijk veel te snel voorbijgingen. Jack en Jinx verhuisden naar hun nieuwe baasjes en Jaws bleef bij ons wonen.

 
Een jaar later is Jaws uitgegroeit tot een grote en stevige kerel met een hart van goud, het zal nog een tijdje duren voor hij volledig uitgezwaard is maar we hebben alle geduld van de wereld ;-) Jaws is een heerlijke reu die met geen enkele hond van de roedel problemen heeft. Hij kent z'n plek heel goed en heeft het grootste respect voor z'n vader. Pups, groot of klein vindt hij geweldig en als hij het dan al nodig vindt om hen te corrigeren dan gebeurt dit steevast op een heel correcte en kordate manier. In omgang met vreemde honden is hij erg stabiel, al zal hij zich niet laten ondersneeuwen en z'n mannetje staan als dat nodig mocht zijn. Ook in omgang met mensen is Jaws super, hij kan nooit genoeg krijgen van aandacht en durft nog wel eens een poging ondernemen om op schoot te kruipen! Waken doet hij als de beste maar eens bezoekers door ons naar binnen gelaten worden is er geen vuiltje meer aan de lucht.


Jaws liep als pup een aantal shows in baby en puppyklasse, toen hij in de slungelfase terechtkwam en we het op dat moment ook druk hadden met de pups hebben we heb showen even stopgezet. Vanaf de tweede helft van dit jaar zal hij hier en daar weer eens op show te zien zijn. Gehoorzaamheidstraining vindt hij minder interessant, Jaws verveelt zich snel en heeft vooral veel interesse voor de dingen die er op het puppyplein gebeuren, wat dat betreft lijkt hij meer op mama Mauri dan op Arek ;-)

Kortom, we genieten elke dag van deze heerlijke kerel en hopen dat we dat nog héél lang mogen blijven doen! Als baasjes hebben we de verjaardag van Jaws en Arek die 6 dagen eerder jarig was gevierd met een lekkere barbecue samen met goede vrienden. De honden zelf... tja, met het leven van een koning dat ze bij ons leiden is het voor hen zowat elke dag feest :-)

      
Geen opmerkingen:

Een reactie posten