maandag 25 mei 2015

De resutaten van de Nederlandse Raduno... a tribute to Arek...

2 mei 2015, de dag dat Arek 10 jaar geworden zou zijn.
Een hele bijzondere dag die we zouden doorbrengen in Heteren, op de show en het terrein waar Arek op 20 augustus 2005 deelnam aan zijn allereerste show.

Op dagen als deze valt het extra zwaar dat hij er niet meer is, onwerkelijk dat de hond die nooit wat mankeerde en ons zoveel gegeven heeft slechts 9 jaar en 2 maanden oud mocht worden. Emoties laaiden dan ook op toen we in Heteren arriveerden, zoveel herinneringen. Emotionele momenten bij het weerzien van baasjes van zijn leeftijdsgenoten die hun trouwe vriend ook verloren in het afgelopen jaar. Tijdens dit schrijven dwaalt mijn blik regelmatig af naar zijn foto die hier in huis hangt en krijg ik het moeilijk... tranen voor hem zullen er altijd zijn.

Een dag met een lach en een traan, maar het was het gevoel van dankbaarheid, vreugde en vriendschap dat overheerste. Ik werd omringd door een groep vrienden, waaronder vele baasjes van Molossi d'Eburons... honden die ons geboren werden, waarvan velen nazaten van Arek waren. Samen klonken we op Arek en de schitterende resultaten van zijn nageslacht, want ze deden het uitstekend op deze Nederlandse Raduno.

Nunciata dei Molossi d'Eburon (Arturo x Kobra dei Molossi d'Eburon) 1VB BEST PUPPY IN SHOW
Nunciata (roepnaam Lobo) 6,5 maanden oud was er met haar baasjes Ginger en Roy en maakte net als haar grootvader 10 jaar eerder haar showdebuut op deze Nederlandse Raduno. Ze liet zich prima neerzetten en had alle aandacht voor haar baasjes die buiten de ring stonden. 6 teefjes in de puppyklasse teven (van 6 tot 9 maanden oud), waarvan er 2 dochters van Drago waren. Nunciata, een kopie van haar moeder Kobra, met hetzelfde mooie gangwerk werd erg gewaardeerd door de keurmeester (dhr. Giulio Bezecchi uit Italiƫ) en bleef in de selectie voor de 1ste of 2de plaats samen met een dochter van Drago, en werd na heel wat rondjes gangwerk tonen 1ste geplaatst, een fantastische start van deze dag!
Later die ochtend werd ze terug in de ring verwacht samen met de beste puppy reu, een ook hier werd ze eerste.... Nunciata dei Molossi d'Eburon werd beste puppy in show!Mauri May dei Molossi d'Eburon (Bruce della Porta Dipinta x Kobra dei Molossi d'Eburon) 1U
Ook Mauri was er met haar baasjes Desmond en Ellen uit Apeldoorn, deze knappe dame die een mooie mix is van haar vader en moeder was ingeschreven in de intermediaire klasse... en behaalde de eerste plaats! Heel erg verdiend, en een 'dikke proficiat' aan Desmond die haar voorbracht alsof hij niet anders gewend is!Maximiliano dei Molossi d'Eburon (Bruce della Porta Dipinta x Kobra dei Molossi d'Eburon) 1U
Max (baasjes Marjan en Arno) was ingeschreven in de openklasse en behaalde daar de 1ste plaats van 4 reuen!


Mea Bice dei Molossi d'Eburon (Bruce della Porta Dipinta x Kobra dei Molossi d'Eburon) 2U
Mea (baasjes Bea en Hendrik-Jan) was ingeschreven in de openklasse en werd 2de geplaatst!
 

Kobra dei Molossi d'Eburon (Arek de la Horde du Bois des Centaures x Kobra dei Molossi d'Eburon) 4U 
Kobra die pas aan het eind van de dag aan de beurt was had er niet echt veel zin in, desondanks showde ze zich uitstekend en toonde haar mooie gangwerk, al was het lopen dan met een beetje tegenzin. Ze werd 4de van de 5 teefjes in de kampioensklasse! 
*Navarro dei Molossi d'Eburon (Rus Best Line Domingo Drago x Juno dei Molossi d'Eburon)
*Rothorm Jy Dream Xalvador for Molossi d'Eburon (Gallardo Strajano x Rothorm Jy Dream V for Vendetta)
*Brusco (Aquila Dorata Randolf x Ilona)
*Narek Descendants d'Ares (Arek de la Horde du Bois des Centaures x Izzara de la Cour
d'Anubis)
Navarro, Xalvador en Fjury werden ingeschreven in de specialklasse die helemaal aan het eind van de dag gekeurd werd. De specialklasse is voor honden die afwijken van de rasstandaard.
Navarro nam deel in deze klasse omdat hij groter is dan de toegestane schofthoogte, Fjury vanwege de witte streep op de snuit en Xalvador en Brusco vanwege de gecoupeerde oren die niet toegestaan zijn op Nederlandse shows.
Complimenten aan Geert die Navarro uitstekend voorbracht, niet simpel voor een hond met zijn formaat en temperament, Xalvador die in dezelfde leeftijdscategorie stond werd 1ste in deze klasse.

Brusco werd 2de in zijn klasse, Fjury, die helaas alleen in haar leeftijdscategorie stond kon niet anders dan eerste eindigen en ging als een renpaard door de ring. Jammer genoeg leek de keurmeester haast te hebben bij het keuren van deze klassen en werden er ook geen keurrapporten uitgeschreven.


 
 


 
 


Naast de honden door ons gefokt deden ook de nazaten van Drago uit diverse nesten het uitstekend op deze show!

 
'Over the moon' vanwege zoveel successen op deze bijzondere dag zat de mooiste overwinning er nog aan te komen. Omdat er meerdere Molossi d'Eburon honden aanwezig waren schreef ik ook in voor de klasse met fokkersgroepen, maar liefst 4 groepen namen hieraan deel. Onze groep werd vertegenwoordigd door Kobra, Maximiliano, Mauri, Mea, Navarro en Nunciata. Hier nam de keurmeester ruim de tijd om de groepen (de mate van homogeniteit-gelijkenis van de honden) te beoordelen en maakte hij het extra spannend na de plaatsing van nr 3 en 4. Niks dan lof voor de baasjes... veel of weinig ervaring: allemaal zetten ze de honden voortreffelijk neer en het 'all for one' gevoel was overduidelijk. Molossi d'Eburon werd BEST BREEDING GROUP op de Nederlandse Raduno, hetgeen een onbeschrijflijk gevoel met zich meebracht!
 Dank aan alle baasjes voor hun aanwezigheid, om deze speciale dag met ons door te brengen.
Dank aan Arek, je nazaten hebben het uitstekend gedaan en je aanwezigheid op deze dag was voelbaar. Ik hoop dat je een geweldig feestje had daar aan de andere kant van de regenboogbrug!

Het volledige fotoalbum is te bekijken via deze link:
http://jalbum.net/a/1620217

Geen opmerkingen:

Een reactie posten