zondag 15 juni 2014

Raduno Cane Corso club Nederland 11 mei 2014

 
Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden maar op 11 mei namen we met een aantal van onze honden deel aan de Nederlandse Cane Corso raduno. Het was onmogelijk om de vele foto's te verwerken en een verslag te schrijven voor de vakantie naar Sicilië, deze show was echter zo'n bijzondere dag voor ons dat ik er met alle plezier nog een verslag aan wijd.

De locatie was Almere, niet naast de deur dus maar kilometers maken ons niet zoveel uit. Zeker niet als het gaat om een raduno, een rasspecial waar een ongedwongen sfeer heerst en waarvoor meestal een keurmeester uit het land van oorsprong uitgenodigd wordt. Dit jaar was dat dhr. Roberto Tavola, uiteraard uit... Italië.


We hadden deze keer Kobra, Drago, Naevia en Noemi ingeschreven. Xalvador werd door Hill ingeschreven. De keuze tussen Drago en Jaws was moeilijk, maar er kon maar 1 reu mee en aangezien er flink wat nazaten van Drago aanwezig waren (en we dus konden inschrijven in de nakomelingenklasse) kozen we voor hem. Hij kon dan ook deelnemen aan de specialklasse, de klasse voor honden die bvb. gecastreerd zijn of gecoupeerd aan de oren. Voor Naevia, net 9 weken oud werd het de eerste show. Zij stond samen met onze andere pup Noemi, in de jongste klasse, de 'mini-baby's' (pups van 2 tot 3 maanden oud), Xalvador zou deelnemen aan de mini-babyklasse reutjes. Kobra in de openklasse.


Het zou een regenachtige dag worden en dat hebben we geweten. De zon liet zich de hele dag niet zien en er waren slechts weinige droge momenten, toch waren bijna alle 47 ingeschreven honden aanwezig. Bij aankomst troffen we op de parking Vanessa & Nils (gastouders van Noemi), Emelie en Steven (baasjes van Unicus-zoon van Drago) en Annelies & Geert (baasjes van Navarro-broertje van Naevia). We hadden gelukkig de grote tent van Vanessa ter beschikking die met behulp van Geert in Almere geraakte, en na wat inspanning van de mannen hadden we ons droge plekje op het terrein.Voor het eerst zou ik samen met Marjan en Maximiliano in de ring staan (zoon van Kobra en Bruce), in de jeugdklasse waar ikzelf Zoran (zoon van Drago en Tyana) zou voorbrengen voor Tatjana en Marco. Maximiliano, Zoran, Ferdinando (ook een zoon van Drago en Tyana), Unicus en nog twee andere reuen. Na een grondige keuring en de nodige rondjes lopen volgde de plaatsing...en die was geweldig: Maximiliano 1, Zoran 2, Ferdinando 3, Unicus 4... een zoon van Kobra en alle drie de zonen van Drago achter de bordjes, mooier kon het haast niet!!!
Ook de jeugdklasse bracht een overwinning voor een nazaat van Kobra, Mea Bice (eigenaar Bea van Culenborg) werd eerste van de 3 teefjes in deze groep!
In de openklasse teven was het de beurt aan Kobra die met 2 andere teven in de ring stond. Zij toont zich het best op een openluchtshow en dat deed ze dan ook deze keer, ondanks de regen. En ook Kobra werd eerste!!!
Meteen daarna werd ik aangenaam verrast door een bezoek van Desmond en zijn dochter Nova, die Mauri (zusje van oa. Maximiliano, Mea en onze Maggie) meegebracht hadden en ons kwamen aanmoedigen. Fijn om deze leuke mensen en Mauri na bijna 3 maanden weer te zien, en natuurlijk greep ik de kans om de mooie en temperamentvolle dame op foto vast te leggen. Haar baasjes hebben zich ook helemaal verdiept in het verstrekken van rauwe voeding en dat was eraan te zien, wat zag ze er goed uit!
Na de kampioensklasse teven volgde de finale. De beste reu werd gekozen... en dat werd Maximiliano als jongste van deze groep honden! Zouden moeder en zoon straks samen in de ring eindigen, dat flitste door mijn hoofd maar was een voorbarige gedachte aangezien ook Kobra het nog moest opnemen tegen de winnende teven uit de jeugdklasse, intermediorklasse en kampioensklasse. Sowieso al een mooie ervaring om met Mea Bice en Kobra moeder en dochter samen in de ring te hebben staan, welke teef er ook gekozen werd...onze dag kon alvast niet meer stuk!Uiteindelijk ging het tussen Kobra en het teefje uit de intermediorklasse, na samen heel wat op een neer te lopen om het gangwerk te tonen (beide teven hebben een schitterend gangwerk) koos hij voor Kobra :-))))) Hierna ging het tussen Maximiliano en Kobra, beste reu en beste teef in show, voor best in show. Opnieuw rondjes lopen, maar dat deden we met heel veel plezier. En de keuze werd gemaakt... Kobra werd best in show!!!Tijd om hier het glas op te heffen was er niet, want de mini-baby teefjes werden in de ring verwacht. Een groep van 7 teefjes: Vanessa met Noemi, ik met Naevia en 5 achterkleindochters van onze Arek.Ook hier een schitterend resultaat: Noemi, met haar 8 weken de jongste werd eerste, Naevia vierde, een mooi debuut voor de halfzusjes.
In de mini-babyklasse stonden Xalvador, Navarro (broertje Naevia) en een achterkleinzoon van Arek. Xalvador werd eerste, Navarro tweede!

5 reuen in de specialklasse, Drago werd 2de, en nadat ik het knappe teefje Selma (eigenaren Marije en Loek) had voorgebracht in de specialklasse teven, mochten we met z'n allen nog eens de ring in met Drago en z'n nakomelingen Naevia, Navarro, Noemi, Zoran en Unicus, waarvoor complimenten van de keurmeester. Helaas waren we de enige groep in deze klasse maar het was hoe dan ook een mooie afsluiter van deze succesvolle dag om met z'n allen in de ring te staan!Onmogelijk om na deze mooie resultaten meteen huiswaarts te vertrekken, en dus dronken we met z'n allen nog wat in de kantine waar ik eindelijk de kans had om wat bij te komen van het heen en weer lopen de hele dag. Keurrapporten werden uitgewisseld en gelezen, en het was vooral de opmerking op Kobra's rapport 'fantastic eyes' die me heel blij maakte! Ze legt het op de gewone shows vaak af tegen andere teven omdat ze niet zo zwaar gebouwd is, het zijn vaak de Italiaanse keurmeesters die haar hoofdtype en expressie wél weten te waarderen en verkiezen boven massa.

De koude van een hele dag buiten in de regen te lopen bleef de rest van de dag en avond in mijn lichaam, maar dat maakte niet uit... wie zou daar om geven met deze resultaten!!!


Onze dank gaat uit naar de Cane Corso Club Nederland voor het organiseren van deze show, keurmeester Roberto Tavola die ondanks de weersomstandigheden de tijd nam om alle honden uitgebreid te keuren en dat ook tot en met de allerlaatste hond met veel plezier deed. Vanessa en Hill, de co-baasjes van Noemi en Xalvador - de baasjes van Maximiliano, Mea en Navarro - en de baasjes van Drago's nazaten, om aanwezig te zijn en zo bij te dragen aan dit succes!
Het volledige album van de raduno: http://jalbum.net/a/1513801
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten