woensdag 4 december 2013

De Dogachtigen show 2013

Met mooie resultaten op de Dogachtigen show in Nederland sluiten we dit showjaar af. De dogachtigen vindt plaats eens om de twee jaar in Den Bosch en trekt altijd weer een groot aantal deelnemers, op deze editie waren er 46 Cane Corso's aanwezig die gekeurd werden door dhr. Vandoni uit Italië.

Een hele tijd geleden al geleden schreef ik Jaws, Kobra, Urak en Magica in, en zondag 1 december begaven we ons voor dag en dauw naar Den Bosch waar we Marjan en Arno met Maximiliano en Kathleen en Filip met Urak zouden treffen.
Nogal gedemotiveerd door het zien en het soms zelf ondervinden van keuringen die eerder op een loterij dan op een raskeuring lijken, voelde ik er 's ochtends meer voor om in bed te blijven liggen en er thuis een luie dag van te maken. Maar naarmate we de Brabanthallen naderden kreeg ik zin in de dag en vooral in het weerzien met vrienden en kennissen.
 
 
Na de keuring van de Sharpei's en Mastino's (in totaal 34 honden) was het de beurt aan de Cane Corso, en met nummer 35 was het Urak die als eerste gekeurd werd van de 6 puppy reuen in zijn klasse. De eerste keer dat ik zelf voorbracht, niet simpel om een pup voor langere tijd te laten stilstaan maar zodra Urak z'n baasje Kathleen in het vizier kreeg had hij alleen nog maar oog voor haar en liet hij zich neerzetten, en hoe :-) Meteen daarna waren Marjan en Maximiliano aan de beurt, Maximiliano die in eerste instantie niet zo heel veel zin had om zich te laten neerzetten toonde wel z'n mooie gangwerk! De andere deelnemers waren een reutje uit Duitsland, en 3 zonen van Drago en Tyana, waarvan Ferdinando 4de geplaatst werd, 3de plaats was voor Maximiliano en de 1ste voor Urak!

Magica werd 2de met een veelbelovend in de puppyklasse teefjes, haar moeder Kobra won de openklasse teefjes en Jaws werd 1ste in de kampioensklasse reuen. Magica die zich de vorige keren uitstekend liet voorbrengen vond het vandaag interessanter om tijdens het lopen de vloer aan een grondige inspectie te onderwerpen en een gevecht met het showlijntje aan te gaan, Kobra die zich beter voelt en toont op een outdoor show was deze keer wel bereid om mee te werken en ook Jaws die het showen moe is toonde zich zondag uitstekend!

 
 


 

Doodop van het vele op en neer lopen en wisselen van honden herinnerde ik me dat we ook hadden ingeschreven voor de koppelklasse en de fokkerijklasse, de eerste keer op een officiële show. Het bleek niet zo simpel om met Maggie en Urak tegelijk lopen maar het lukte me om beide na een rondje in de erering redelijk netjes te laten staan zonder dat ze mekaar spelenderwijs te lijf gingen ;-)
Voor de fokkerijklasse mochten er meerdere mensen mee lopen en het waren Marjan, Mendy, Arno en ikzelf die met Maximiliano, Kobra, Jaws en Maggie de erering inliepen en eigenlijk brachten we het nog niet zo slecht van af. Geen plaatsing maar we waren er en dat is wat telt ;-)

 
 
Derde en laatste keer erering, deze keer met Urak voor de erekeuring van alle pups die vandaag beste pup van het ras werden. De Cane Corso is doorgaans als ras nog niet populair genoeg om er tijdens de erekeuringen uitgepikt te worden maar tijdens de voorkeuring liet de keurmeester, uit Rusland, z'n blik duidelijk wat langer op Urak rusten en ook na het opstellen in de erering leek hij z'n aandacht te trekken.
Wat meestal een korte 'acte de présence' is werd nu toch wel erg spannend ;-) En ja hoor, hij pikte ons uit deze grote groep samen met nog 7 andere pups. Na één voor één nog eens het gangwerk te tonen werd er van 3 pups afscheid genomen... en daar hoorde Urak niet bij :)))) Op dat moment kon het voor mij al niet meer stuk, eender welke plaats we ook zouden halen, onder luid applaus van onze supporters werd Urak 4de, super trots op deze prestatie!!!
 

Nu alles achter de rug was was er eindelijk tijd om te ontspannen. Marjan had voor drank gezorgd en samen klonken we op deze geslaagde dag, waarna Urak met z'n baasjes/co-eigenaren Kathleen en Filip naar huis vertrok.
 

 

Tot slot...
Hoewel super tevreden met onze resultaten was het soms moeilijk de rode draad te volgen in de keuring en plaatsing van de Cane Corso's maar show, zoals het woord al zegt, blijft show... Wij kijken terug op een heel geslaagde dag in het bijzijn van vele vrienden en bekenden. Winnen of verliezen...als fokker heb je de verantwoordelijkheid om de positieve maar zeker de negatieve punten van je eigen honden te blijven zien zonder je daarbij te laten verblinden door showresultaten...

Fotogalerij Dogachtigen show: http://jalbum.net/a/1442679
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten