maandag 26 augustus 2013

Nationale d'élevage 2013

Zaterdag 24 augustus was het weer zover, de show waar we het hele jaar naar uitkijken :-) Dit jaar werd dhr. Mariano di Chicco uitgenodigd als keurmeester. De weersvoorspellingen voor zaterdag waren verre van denderend. En inderdaad, in tegenstelling tot de zomerse vrijdag was zaterdag voornamelijk grauw en regenachtig.

's Ochtends, ik was er al van vrijdagavond, werd ik na een korte nacht gewekt door de stromende regen (ik overnachtte in de caravan bij Bea en haar man - de baasjes van Mea). De eerste deelnemers waren al vroeg op het terrein en toen ik Aloïs, Marjan en Arno aan zag komen rijden was het toch echt wel tijd om eruit te komen en de regen te trotseren. De buien namen af, gelukkig maar, maar later zou blijken dat ze toch een aantal mensen hadden weerhouden om aanwezig te zijn.


Er was twijfel of de show buiten of in de tent zou doorgaan... en om 10u werd er -op dat moment geen regen- buiten gestart met de baby reutjes. Een grote klasse, de keurmeester was erg te spreken over de kwaliteit van deze klasse en keurde zoals altijd erg uitgebreid. De commentaren over zowel Urak als Maximiliano (de jongste van de groep) waren positief, maar de concurrentie was zwaar. Urak was erg speels en ook Maximiliano moest wennen aan alle nieuwe ervaringen maar beiden lieten zich naar behoren neerzetten. Na de nodige rondjes lopen werd er geplaatst... zenuwachtig stonden we toe te kijken naast de ring: Arno, Nathalie, Kathleen, Filip en ik zelf. Maximiliano werd 2de, Urak werd 1ste... euforie, wat een geweldig begin van deze dag!!!

Het regende inmiddels weer een beetje maar niet genoeg om de babyklasse teven binnen te keuren. Snel wisselen van nummers, deze keer was het de beurt aan mezelf om de ring in te gaan met Magica (Maggie), opnieuw een grote klasse, waarin ook Mea, Maggie's zusje stond. Maggie verbaasde me, ondanks de regen stond ze er bij alsof ze het showen helemaal gewend was. In deze klasse werd er wat sneller een selectie gemaakt, waarin zoals Maggie als Mea zaten. Nr 4 werd geplaatst, waarna nog vele rondjes lopen volgden. Mea werd 2de, Maggie werd 1ste!!!
Een onvergetelijk debuut voor onze baby's en Maggie's nestgenootjes. Aangezien we geen volwassen honden ingeschreven hadden zat het showen er voor ons op, aan het eind van de dag zouden we wel nog meedoen in de koppel- en paarklasse, en met Kobra en kids in de nakomelingenklasse.Omdat het niet stopte met regenen werden de puppyklasse reuen en teven in de tent gekeurd, daarna klaarde het een beetje op en konden de rest van de keuringen gelukkig weer buiten -in de veel grotere ring- doorgaan. Het grijze weer maakt de gezelligheid er niet minder om, naast de vele bekende gezichten onder de deelnemers (die zowel uit België, Nederland, Frankrijk als Duitsland kwamen) waren er ook puppybaasjes en geïnteresseerden die een kijkje kwamen nemen, waaronder Mila dei Molossi d'Eburon met haar baasjes Sam, Mieke en hun dochters en de baasjes van Unicus (broertje van Urak).

Beste reu in show werd Barone, beste teef en best in show was Khiara des Près de Courière die vorig jaar ook beste jeugdteef was. Hierna werden de koppels, paren, nakomelingenklasse en fokkerijklasse gekeurd. Een tweede plaats voor Urak en Magica in de koppelklasse, eerste plaats voor Maggie en Mea in de paarklasse... en een eerste plaats voor Kobra, Maggie, Mea en Maximiliano in de nakomelingenklasse... een schitterende afsluiter!Na de show werd er gezellig samen nog wat gedronken en deze keer was er de kans om de keurmeester nog even te spreken, die naast Italiaans ook Engels en Frans spreekt.

Een onvergetelijke dag, zowel wat betreft de resultaten, de sfeer en de gezelligheid! Een vermoeiende dag ook, na het diner samen was het ruim 1u voor we weer thuis waren!Meer foto's van de show zijn te bekijken in het volgende album: http://jalbum.net/a/1400593


Geen opmerkingen:

Een reactie posten