zondag 6 januari 2013

2012


2012 ligt achter ons, welkom 2013! Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe ervaringen, nieuwe uitdagingen... hopelijk mogen we ook in 2013 een aantal van onze dromen verwezenlijken. 

2012 was een druk jaar. De keren dat ik de opmerking maakte '...binnenkort, wanneer deze drukke periode achter de rug is' zijn niet te tellen maar de ene drukke periode volgde de andere op en echt rustig werd het nooit ;-) De jongste telgen van onze roedel groeiden op, Jaws nam de positie van alfa reu in van zijn vader. Om conflicten te vermijden besloten we de reuen niet meer samen te laten.

Ook in 2012 deden onze honden het uitstekend op show. Drago werd in maart Luxemburgs Jeugdkampioen, Jaws behaalde in het najaar zijn Nederlandse én Belgische kampioenschapstitel en werd Winner '2012 in Amsterdam. Maar het meeste plezier beleefden we op de rasspecials, de grote shows waar fokkers en eigenaren uit diverse landen samenkomen en waar de Cane Corso door een rasspecialist gekeurd wordt. De Raduno Fondazione in Nederland, De Belgische Clubshow en de Raduno Allevatori in België... onze honden deden het er voortreffelijk!

Augustus, de trip naar Zuid-Italië samen met mijn moeder maakte dat ik nog meer gecharmeerd raakte van dit prachtige land, een week lang genoten we van de schitterende omgeving, mooi weer, lekker eten en uiteraard mooie Cane Corso's. Nog voor de bagage goed en wel weer uitgepakt was werden er al plannen gemaakt voor een volgende reis.

Maar 2012 stond toch wel voornamelijk in het teken van de Raduno Allevatori, het grote Cane Corso evenement dat in september zou plaatsvinden en waarvan we organiserende partij waren. De eerste plannen werden ruim een jaar op voorhand gemaakt, in het voorjaar werden deze meer concreet. Na de vakantie in Italië werden alle zeilen bijgezet om de laatste dingen te regelen.
120 ingeschreven Cane Corso's, afkomstig uit diverse Europese landen. De grote opkomst maar vooral het enthousiasme van de deelnemers, bezoekers en het keurmeestersteam maakten van dit evenement een groot succes. Ook voor ons als organisatie was het een geweldige, leerrijke en absoluut onvergetelijke ervaring waarover we nog jaren zullen napraten, nogmaals dank aan de vele mensen die hebben geholpen om dat weekeinde tot stand te brengen!

Na de Raduno volgde voor mij een intense periode op het werk vanwege de vele internationale legeroefeningen die er tot eind oktober plaatsvonden. Geen zware, maar wel lange werkdagen.
Desondanks leken de weken voorbij te vliegen en voor ik het goed en wel in de gaten had brak november aan. Op 9 november vertrok ik samen met Hill naar Italië waar we op zondag met Jaws en King zouden deelnemen aan de Raduno dell'Anno in Parma. De show was een geweldige ervaring maar de hoogtepunten van dit weekeinde waren toch wel het bezoek aan de kennels Della Porta Dipinta op zaterdag en Degli Elmi op maandag.

2012... alle belevenissen en ervaringen uitgebreid aanhalen zou het eerste blogbericht van dit nieuwe jaar langdradig maken ;-) Graag willen we een aantal mensen bedanken voor hun steun, vertrouwen en vriendschap.
In 2012 ontstonden nieuwe vriendschappen, werden bestaande vriendschappen hechter en oude vrienschappen hervonden. Maar in 2012 ondervonden we ook wat afgunst met mensen kan doen, hoe het hun ware aard naar de oppervlakte brengt...

Wij klinken in ieder geval op een succesvol én sportief 2013, moge gezondheid, vriendschap, liefde en geluk centraal staan in dit nieuwe jaar!

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten