donderdag 18 oktober 2012

Jack dei Molossi d'Eburon, BEST IN SHOW op de Nationale d'elevage van de Belgische Cane Corso Association!

  
Op  zaterdag 25 augustus vond de jaarlijke Belgische Cane Corso clubshow plaats, naar gewoonte was dit in Hensies, vlak tegen de Franse grens. Gelijktijdig met deze show was er de tentoonstelling in Rotterdam, spijtig want dat was Jaws' eerste kans om zijn Nederlandse kampioenschapstitel te behalen. Maar geen denken aan dat ik de nationale clubshow met rasspecialist Danilo Giorgio uit Italië zou missen voor een gewone show met keurmeester waarvan ik geen idee had hoever haar kennis van de Cane Corso reikte. Kampioen worden kon later altijd ;-)


Alleen Jaws en Kobra waren ingeschreven, Arek zou ons vergezellen om deel te nemen in de 'classe reproducteur'. Jaws' nestbroer Jack was er ook met z'n eigenaren Tom en Ciska en zou voor het eerste samen met Jaws in de openklasse staan. Ook Kai, nestbroer van Kobra was van de partij met baasje Wendy evenals onze vrienden Marielle en Kevin met hun teefje Dana dat eind dit jaar door Jaws gedekt zal worden.

Het weer zag er 's ochtends vroeg twijfelachtig uit en het bleef tot 's middags fris en betrokken, op een paar druppels na bleven we gelukkig bespaard van regenbuien en tegen de middag brak de zon eindelijk door.


Er namen in totaal 60 Cane Corso's deel aan deze show, afkomstig uit België (voornamelijk uit Wallonië) en Frankrijk, Nederland werd vertegenwoordigd door de honden van Laura van Raaij van kennel La Vita Bella die zowel met haar baby teefje en reutje een welverdiende eerste plaats behaalde.

Danilo Giorgio als keurmeester aan het werk zien is altijd de moeite, zijn manier van keuren getuigt van veel kennis en passie voor het ras. Omdat hij nagenoeg enkel Italiaans spreekt werd hij voor de vertaling naar het frans bijgestaan door dhr. William Guitton van kennel 'La Guittonnie' in Frankrijk. Ook nu werd er door hem streng gekeurd en werd er niet kwistig omgegaan met het toekennen van de kwalificatie 'uitmuntend'.
 


 

Kort na de middag was ik aan de beurt met Kai (19 maanden oud) die in de intermediaire klasse reuen 1ste werd met een 'zeer goed'. Het was Kai z'n eerste show en zoals ik al verwacht had toonde hij hetzelfde geweldige gangwerk als z'n zusje, hetgeen hem ook de eerste plaats opleverde.

Kobra, die in intermediaire klasse teven stond viel heel erg in de smaak en werd
eveneens 1ste met een uitmuntend!
 
 
Openklasse reuen, Aloïs bracht Jack voor en zelf stond ik met Jaws in de ring, voor de eerste keer samen. Een heel spannende klasse, beide broers bleven in de selectie samen met nog 2 Franse reuen. Na het plaatsen van nr 4 en 3 moesten de broers tegen mekaar lopen...
 
 

 

 
 Jack werd 1ste, Jaws 2de :-D Jack behaalde zo z'n eerste kampioenschapspunt, Jaws kreeg het reserveCAC. Een heel bijzonder en onvergetelijk moment. Tijdens het bespreken van deze klasse werd er door de keurmeester opgemerkt dat beide reuen heel veel gelijkenissen vertoonden, niet wetend dat het broers waren. Hij verkoos de expressie van Jaws maar viel voor het krachtige en temperamentvolle gangwerk van Jack. Tja en wie anders zou je die eerste plek net zo hard gunnen dan die knappe reu die eveneens door jezelf gefokt werd :-D
 

 
 


 
Voor het kiezen van beste teef ging het tussen Kobra en de winnende teef uit de kampioensklasse, Kobra won en behaalde daarmee eveneens haar eerste CAC! Jack won het van haar en werd best in show! Zijn baasjes waren super trots en blij net als wijzelf.
 
 
 
 
 
 
 
Omdat er deze keer meerdere dei Molossi d'Eburon honden deelnamen had ik ons ook ingeschreven voor de groepskeuringen. Ook hier vielen we in de prijzen:
 

 
Beste paar: Jaws en Jack dei Molossi d'Eburon
Beste koppel: Kobra en Kai dei Molossi d'Eburon
Beste fokkerijgroep: Jaws, Jack, Kobra en Kai dei Molossi d'Eburon
Beste reproducer: Arek de la Horde du Bois des Centaures met zijn kids Jaws, Jack, Kobra en Kai. 


  
Arek viel in het verleden al een paar keer in de prijzen bij Danilo Giorgio, het was een waar genoegen om op deze dag zijn nageslacht door hem te laten keuren en uitstekende resultaten te zien behalen.

De volledige fotogalerij:

http://jalbum.net/a/1251763

  Geen opmerkingen:

Een reactie posten