maandag 27 februari 2012

Jaws en Jack, de broertjes samen op de Flanders Dog Trophy in GentDe Flanders Dog Trophy in Gent wordt eens in de 2 jaar georganiseerd, het is de grootste ééndaagse show van België en uitzonderlijk zijn alle 10 rasgroepen aanwezig op 1 dag. We hadden Jaws ingeschreven voor deze show, de laatste voorlopig want hierna houden we een maand pauze :-) Broer Jack was ook van de partij zijn met z'n baasjes Tom en Ciska, Jaws stond in intermediaire klasse en Jack in de openklasse, op deze manier kon ik beide reuen voorbrengen.Er waren in totaal 15 Cane Corso's aanwezig, waarvan 2 in de intermediaire klasse en 2 in de openklass, ons ras werd gekeurd door Mrs. Gunnel Holm uit Finland. Jaws was niet in zijn gewone doen, hij liet zich keurig neerzetten maar daar was verder dan ook alles mee gezegd. De keurmeester vond hem te weinig temperament tonen en hij werd 2de met een uitmuntend, waar we tevreden mee waren aangezien later bleek dat ze ook redelijk wat honden een ZG (Zeer Goed) gegeven had. Jaws is ook thuis niet in z'n gewone doen, de loopsheden van een paar teefjes bij ons hebben
 hem redelijk parten gespeeld ;-)


Jack had dan weer temperament in overvloed en was heel enthousiast in de ring, hij is het showen totaal niet gewoon (was z'n 2de show en de 1ste keer in een drukke hal), hij werd 1ste met de kwalificatie uitmuntend! Baasjes terecht heel trots, en ik uiteraard ook :-)
De familie van Pottelsberghe was ook van de partij met hun teefje Kemina, ze hadden benches voor ons vrijgehouden (we arriveerden vrij laat, het parkeren aan de expo was een grote chaos!) en het grootste deel van de dag zaten we dan ook gezellig samen. Verder heel wat gebabbeld met bekenden uit Nederland en België, mijn stem was 's avonds dan ook weer zo goed als weg ;-)

We gaan vanaf nu genieten van een heel aantal weekends thuis, met de pups van Nina en Jaws die gauw geboren zullen worden. Onze eerstvolgende show wordt Luxemburg op 31 maart, waarvoor we Jaws en Drago hebben ingeschreven, het wordt Drago's eerste show ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten