donderdag 9 februari 2012

Internationale hondententoonstelling Eindhoven

Op zondag 5 februari trokken we met Jaws richting Eindhoven voor onze eerste show van 2012, Jaws en ik werden deze keer vergezeld door mijn zusje Sofie.

De Cane Corso's, er waren er 18 ingeschreven, werden gekeurd door mevr. Blaha uit Oostenrijk. Om even voor elf waren we al aan de beurt, Jaws stond in de intermediaire klasse samen met nog 2 andere, Nederlandse reuen. Hij werd 1ste met een uitmuntend en moest het daarna opnemen tegen de winnende reuen uit de jeugd- en openklasse. Ook deze competitie won hij, wat betekent dat z'n 2de kampioenschapspunt in Nederland binnen is!


Jaws' keurrapport:
exc. size and type
exc. head
strong neck
good ribcage
well angulated
exc. movement
1Uitmuntend Beste reu CAC/CACIB Best of Breed


We vertoefden de hele dag in goed gezelschap, ook Marielle en Kevin (baasjes van een zusje van onze Juno) waren er met hun oudste teefje Dana, Tamar en Ruud waren er met Nina (Cheerful Principessa Valgaia). Tine, die op de wachtlijst staat voor een teefje uit het verwachtte nest van Jaws en onze Nina, kwam kennismaken en hield ons de hele dag gezelschap.


Dana die in de intermediaire klasse stond liet zich prima neerzetten, ze had alleen niet zo'n zin om haar gangwerk te tonen en werd 2de geplaatst. Nina die in de openklasse stond werd 1ste en werd daarna ook verkozen tot beste teef. Dit betekent dus dat het toekomstige koppel (Nina zal binnenkort door Jaws gedekt worden) naast mekaar in de ring stond voor het verkiezen van de beste van het ras, een schitterend momen! Jaws won, en mocht later nog eens verschijnen in de erering bij de andere BOB's (Best of Breed) van rasgroep 2. Een lange dag, maar zonder twijfel de moeite waard!

 

Marielle met Dana

Jaws en Nina, beste reu en beste teefJaws, beste van het rasJaws en Tamar

Jaws en Dana

Jaws en Nina

Eindkeuring rasgroep 2

Jaws en Nina met Tine

Jaws met Tine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten