maandag 21 december 2015

Brussels Dog Show, 19 december 2015


Brussels Dog Show, georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus, is de grootste internationale rashondententoonstelling in België en één van de belangrijkste in Europa, jaarlijks vinden bijna 4000 honden van meer dan 300 verschillende rassen de weg naar Brussel.

De Cane Corso werd tijdens deze 119de editie gekeurd door de Nederlandse mr. John Williams, die het ras vaker keurde en ervoor bekend staat dat met kennis en plezier te doen.

Ik koos ervoor om Kobra in te schrijven, amper 9 weken nadat ze haar pup Oderint op de wereld zette. Kobra werd in 2014 reeds Belgisch Kampioen, maar door haar inschrijving kon ze samen met haar zoon Maximiliano deelnemen aan de koppelklasse, een beslissing die, zo zou later blijken, de juist was!

Naast Kobra en Maximiliano werd onze kennel vertegenwoordigd door Obelix, en de Italiaanse reu Nobel dei Grausi die ik afgelopen zomer meebracht uit Italië voor zijn baasjes Leon en Annick.
De resultaten op deze laatste show van 2015 zijn alweer om trots op te zijn:

NOBEL DEI GRAUSI: VB1 Puppy klasse reuen BEST PUPPY OF BREED
OBELIX DEI MOLOSSI D'EBURON: EX1 Jeugd klasse reuen BEST JUNIOR OF BREED en BENELUX JUNIOR WINNER
CH. MAXIMILIANO DEI MOLOSSI D'EBURON: EX1 Open klasse reuen BEST OF BREED, BENELUX WINNER en vanwege het dubbele CAC nu ook BELGISCH KAMPIOEN
CH. KOBRA DEI MOLOSSI D'EBURON: EX2 Kampioensklasse teven RCAC/RCACIB


Maar de grootste triomf van deze dag was toch wel de overwinning van Kobra en Maximiliano in de koppelklasse. Meer dan 20 koppels namen deel aan deze keuring, die aan het einde van de dag in de erering plaatsvindt. Het was voor het eerst dat moeder en zoon hieraan deelnamen op een internationale show, en mijn doel was eigenlijk niet meer dan ons ras in de schijnwerpers zetten in een erering die zonder twijfel de mooiste is die er op Belgische shows te vinden is. Met een ras als het onze, dat nog niet genoeg bekendheid geniet als de populaire rassen, is en blijft het meestal een droom om een plekje op het podium te bemachtigen. Tijdens het verzamelen bleek al een beetje dat de keurmeester mr. Otakar Vondrous (CZ) belangstelling toonde voor onze honden, maar geselecteerd worden uit deze grote groep koppels leek nog steeds ver weg.
Kippenvel bij zowel Marjan als mij toen we met onze kanjers door de erering liepen, en tot onze verbazing hoorden we bij de 6 koppels die even daarna geselecteerd werden! Alle 6 mochten nog een keer hun gangwerk tonen en werden nog eens apart voorgesteld door de speaker, waarna de plaatsingen bekend gemaakt werden, met op nummer 3 de Border Terrier, op 2 de Russische Tchiorny Terriër en op nummer 1.... de Cane Corso. Het is onnodig te zeggen dat de emoties oplaaiden toen we vol ongeloof het podium beklommen en de fotografen klaarstonden om de winnaars vast te leggen, buiten de ring klonken de vreugdekreten van onze vrienden 'supporters', een gevoel dat net zo geweldig is als het winnen van deze grote groep!
Dankzij Nathalie zijn er filmpjes beschikbaar van deze bijzondere momenten, de foto's zijn te vinden in het album dat later aangevuld zal worden met de officiële foto's die er gemaakt werden.


Klik hier voor de video's, hier voor de foto'sHet ontbreekt ons aan tijd om nog frequent te showen en daarnaast hebben we ook niet meer de behoefte om het hele jaar door meerdere keren per maand op een dag op show te spenderen, de shows waaraan we dit jaar zelf deelnamen leverden echter keer op keer uitmuntende resultaten op:

Maart, International Dog Show Luxembourg:
Rothorm Jy Dream Xalvador for Molossi d'Eburon: JUNIOR CHAMPION OF LUXEMBOURG

Mei, Raduno Cane Corso Club Nederland:
Nunciata dei Molossi d'Eburon: BEST PUPPY IN SHOW
Molossi d'Eburon: BEST BREEDING GROUP IN SHOW

November, Kampioensclubmatch Cane Corso Club Nederland:
Omertà dei Molossi d'Eburon: BEST JUNIOR FEMALE OF BREEDNarek Descendant d'Ares: BEST FEMALE IN SHOW
Maximiliano dei Molossi d'Eburon: BEST IN SHOW - DUTCH CHAMPION

November, Dogachtigen Show Nederland:
Narek Descendant d'Ares: RESERVE BEST FEMALE OF BREED
Ch. Maximiliano dei Molossi d'Eburon: BEST OF BREED

December, Brussels Dog Show:
Nobel dei Grausi: BEST PUPPY OF BREEDObelix dei Molossi d'Eburon: BEST JUNIOR OF BREED - BENELUX JUNIOR WINNER
Ch. Kobra dei Molossi d'Eburon: RESERVE BEST FEMALE OF BREED
Ch. Maximiliano dei Molossi d'Eburon: BEST OF BREED - BENELUX WINNER - BELGIAN CHAMPIONCh. Kobra & Maximiliano dei Molossi d'Eburon: BEST COUPLE IN SHOW


Maar het mooiste van alles is dat we afgelopen zaterdag, net als alle voorgaande keren, in het gezelschap vertoefden van een fijne groep mensen die net als wij gepassioneerd zijn door de Cane Corso!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten