donderdag 5 april 2012

Internationale hondententoonstelling Luxemburg, 31 maart 2012


Zaterdag 31 maart waren we voor de 10de keer aanwezig op de International Dog Show in Luxemburg.
Deze show wordt 2x per jaar georganiseerd, 1 voorjaars- en 1 najaarseditie. Sinds 2007 sloegen we slechts 1 editie over en dat was in maart 2011 vanwege ons bezoek aan Moskou.
9 keer waren we aanwezig met hond(en), 1 keer als bezoekers.


Deze 10de keer in Luxemburg was wel heel bijzonder... Drago werd van de 13 jonge reuen in zijn klasse (jeugd) verkozen tot beste en werd Luxemburgs Jeugdkampioen!!! Het was Drago's eerste show, hij werd voorgebracht door mijn vriend Aloïs op wie hij heel erg gericht is. Drago is heel alert en heeft veel temperament. Waar Jaws onverstoorbaar is en alles rustig over zich heen laat komen heeft Drago alles, maar dan ook werkelijk alles dat om hem heen gebeurt gezien en gehoort.De ring was klein, en de grote groep van 13 reuen werd deze keer niet in 2 gesplitst. 13 reuen van een leeftijdscategorie waarin ze vaak nog puberen, samen op een kleine oppervlakte, maar het verliep vlekkeloos. Na het individueel keuren maakte de keurmeester een eerste selectie, 5 reuen kregen hun diploma en mochten de ring verlaten. Opnieuw lopen, en weer bleef Drago in de selectie tot er uiteindelijk nog 4 reuen in de ring stonden. Ik was tevreden: Drago zou alvast achter een bordje eindigen. De spanning nam toe en terwijl de 4 overgebleven reuen opnieuw moesten lopen met op de achtergrond het opzwepende geklap van de toeschouwers, plaatste de keurmeester nr 4.. 3.. 2...... en achter bordje 1 Drago!!!!! Het gevoel was overweldigend, wat ik hoopte maar nooit had durven verwachten in zo'n grote klasse was toch gebeurd :-))) Wat we eerder met Vendetta en Jaws probeerden lukte vandaag... met Drago eindelijk een Luxemburgs Jeugdkampioen!

Na de keuring van de kampioensklasse die gewonnen werd door de Russisch Multikampioen Ciceron iz Dinastii Chempionov, was het de beurt aan Jaws. Hij eindigde vorige keer 4de in de jeugdklasse van 9 reuen en stond ny in de intermediaire klasse met nog 4 andere reuen.Jaws is tijdens het showen zo relaxed dat hij er af en toe wat suf bij staat in de ring, maar deze keer was hij één en al aandacht en stond hij als een huis.
Ook hier moest er weer heel wat gelopen worden, nr 4 en 3 werden geplaatst tot alleen Jaws een mooie reu uit Spanje (volledig gecoupeerd) nog overbleven.  Jaws won... een luid applaus en gejuich buiten de ring barste los, veroorzaakt door Aloïs, Hill en onze Nederlandse, Duitse maar vooral Franse collega-fokkers. Het gevoel dat me hierbij bekroop was misschien welnet zo overweldigend als het winnen  zelf!

Omdat elke eerstgeplaatste hond met een uitmuntend in zijn klasse een CAC behaalt (kampioenschapspunt) worden de winnaars van de volwassen klasses later samen in de ring geroepen voor het toekennen van het CACIB (internationale kampioenschapspunt). Deze ging naar de winnaar van de kampioenschapsklasse, daarna werd de reu met 2U uit die klasse erbij gehaald en moest er opnieuw gelopen worden voor het ReserveCACIB. Dit werd gewonnen door Jaws, aan wie ook het volledige punt zal doorgeschoven worden aangezien de Russische reu al internationaal kampioen is :-)
Hierna werd de beste reu verkozen, Drago samen in de ring met Ciceron. Deze laatste werd beste reu, later ook beste van het ras en tijdens de erekeuring ook beste van rasgroep 2!!!

Van de keuring van de teefjes heb ik helaas niet veel meegekregen omdat ik toe was aan wat frisse lucht buiten en daar vrij lang ben blijven hangen. Beste jeugdteef en Luxemburgs Jeugdkampioen werd Romana dei Dauni van onze Duitse kennissen, beste teef & Luxemburgs kampioen werd Udacha iz Dinastii Chempionov.

Naast Drago bracht ik natuurlijk ook King voor, King is de 7 maanden oude pup van mijn vriendin Hill de Kuijper die afgelopen weekend bij ons logeerde in het kader van de show. King was wat onwennig in de ring, hij had voorheen nog maar aan 1 kleine show deelgenomen en werd overdonderd door de spanning en het lawaai rond de ring. De keurmeester wist er doorheen te kijken en hij verliet de ring met een 1ste plaats veelbelovend. Aan het eind van de dag werd hij net zoals Drago verwacht in de erering voor de eindkeuringen, King bij de beste puppies en Drago bij de beste jeugdhonden. Dit ging super, hij stond er een stuk zelfverzekerder bij (ook ik was relaxter) en liet zich van zijn beste kant zien, een mooie afsluiter van een geweldige dag!

Meer foto's van deze show zijn hier te vinden:  http://jalbum.net/a/1151971/

Nrs 1 en 2 jeugdklasse reuenNrs 1, 2 en 3 in de intermediaire klasse reuen

Multikampioen Ciceron iz Dinastii Chempionov


Lopen voor het RCACIB


Jaws RCACIB

CACIB & RCACIB reu

Beste jeugdreu en beste reu

King of Victory Corso Imperium

Udacha iz Dinastii Chempionov, beste teefGeen opmerkingen:

Een reactie posten